Ο δήμος ετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα και τον στολισμό της Πάτρας στα γιορτινά της και ήδη έχει κάνει τον σχεδιασμό του για να δώσει ένα μαγικό - παραμυθένιο ύφος στο κέντρο και στις συνοικίες της αχαϊκής πρωτεύουσας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στις αρχές Δεκεμβρίου τα συνεργεία του δήμου θα ξεκινήσουν τις εργασίες για την τοποθέτηση των κατασκευών και των χριστουγεννιάτικων φιγούρων στην πλατεία Γεωργίου.

Πιο συγκεκριμένα οι εργασίες για το Χριστουγεννιάτικο χωριό θα ξεκινήσουν μετά τις 5 Δεκεμβρίου και στις 10 του ίδιου μήνα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη εκδήλωση των εγκαινίων του, παρουσία του δημάρχου, της δημοτικής μπάντας και αρκετών άλλων, σε μία γιορτή που θα είναι αφιερωμένη στους μεγάλους πρωταγωνιστές των ημερών, τα μικρά παιδιά. 

Το χριστουγεννιάτικο χωριό θα είναι και φέτος η καρδιά της γιορτινής Πάτρας, με την δομή του να είναι σχεδιασμένη από την αρχιτεκτονική υπηρεσία του δήμου. Το κεντρικό του σημείο αναφοράς θα είναι η χριστουγεννιάτικη φάτνη, κατασκευασμένη και διακοσμημένη από το μαγικό χέρι του μετρ του καρναβαλικού συνεργείου, Πέτρου Βρώνη.

Η φάτνη είχε κερδίσει τις εντυπώσεις και τους Πατρινούς, τόσο πέρυσι, όσο και πρόπερσι όταν είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Πάτρα. Πέρα από την φάτνη ένα ακόμα σημείο αναφοράς του Χριστουγεννιάτικου χωριού θα είναι ένα πανύψηλο έλατο που θα τοποθετηθεί στην πλατεία Γεωργίου και το οποίο θα είναι στολισμένο και φωτισμένο ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

Στο χωριό θα μπουν φυσικά οι φιγούρες με τους καλικάντζαρους, η Χιονάτη με τους νάνους και τα ξύλινα σπιτάκια που βγάζουν μια παραμυθένια νότα στον επισκέπτη. Στο όλο σκηνικό θα προστεθούν και ορισμένα καινούργια στοιχεία που κατασκευάζουν αυτή την περίοδο τα μέλη του καρναβαλικού συνεργείου.


Τα γιορτινά φώτα και ο διάκοσμος

Εκτός της πλατείας Γεωργίου χριστουγεννιάτικες κατασκευές θα μπουν και στην πλατεία Τριών Συμμάχων, αλλά και στην πλατεία Όλγας, έτσι ώστε και οι τρεις κεντρικές πλατείες της Πάτρας, να αποκτήσουν ένα γιορτινό χρώμα. 

Σε ότι αφορά τον φωτεινό γιορτινό διάκοσμο που θα δώσει ένα χρώμα στο κέντρο και στις συνοικίες της πόλης, φέτος αναμένεται μαζί με τα υπόλοιπα φώτα να προστεθούν και ορισμένα καινούργια, έτσι ώστε οι γαλάζιοι άγγελοι, τα πράσινα δέντρα και όλα τα άλλα να αποκτήσουν και άλλη παρέα. Οι εργασίες ήδη έχουν ξεκινήσει από τα συνεργεία της υπηρεσίας του ηλεκτροφωτισμού του δήμου για την τοποθέτηση των γιορτινών φώτων. 

Ο φωτεινός διάκοσμος, εκτός του ιστορικού κέντρου και των κεντρικών δρόμων της πόλης, φέτος, θα επεκταθεί σε ακόμα περισσότερες συνοικίες της Πάτρας, με τον δήμο - στον βαθμό πάντα των οικονομικών του δυνατοτήτων - να έχει σαν στόχο να εξαπλώσει το γιορτινό χρώμα των Χριστουγέννων, έτσι ώστε η μαγεία αυτών των ημερών να σκεπάσει την αχαϊκή πρωτεύουσα.