Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 1 το μεσημέρι,  μιλάμε με τον Γεράσιμο Γεννατά για την παράσταση «ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΧΟΙ», το συγγραφέα και τουμπίστα Γιάννη Ζουγανέλη και την σημασία της Μουσικής στην πόλη της Πάτρας. Στην συζήτηση συμμετέχουν η Μάρια Φλωράτου, σκηνοθέτης της παράστασης και ο Χρήστος Λούκας μαέστρος της μπάντας του Δήμου Πατρέων.

Η Πάτρα είναι μια πόλη με μεγάλη παράδοση στην μουσική. Η Φιλαρμονική του Δήμου συνεχίζει την πολυετή προσφορά της, ενώ πληθος απο ορχήστρες συστήθηκαν και δέχθηκαν νέους και νεες μουσικούς, ασκώντας σπουδαία επιρροή στην εξέλιξη της ζωής τους. Ο Γιάννης Ζουγανέλης υπήρξε ένα μοναδικό ταλέντο που βρήκε τον δρόμο του μέσα απο την Μουσική της Πάτρας. Με αυτήν την συζήτηση επιθυμούμε να τιμήσουμε τον σπουδαίο μουσικό και να αναδείξουμε τον ευεργετικό ρόλο της ορχήστρας στην πόλη της Πάτρας.

Η παράσταση ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΧΟΙ επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων για λίγες παραστάσεις. Με αφετηρία την αυτοβιογραφία του τουμπίστα  Γιάννη Ζουγανέλη και συγκεκριμένα στην παραμονή του στην Πάτρα στα τέλη του 1950, από  όπου ξεκίνησε την μουσική του καριέρα, παρακολουθούμε την περιπέτεια της ζωής του, από το αναμορφωτήριο του Κορυδαλλού, έως την ανάδειξή του σε έναν διεθνούς φήμης μουσικό. Παράλληλα, μέσω του κειμένου και της παράστασης έχουμε χαρτογράφηση των τόπων και των ήχων της Πάτρας του παρελθόντος με την αφήγηση της ιστορίας του διάσημου τουμπίστα 60 χρόνια μετά αναζητώντας τα ίχνη μιας άλλης εποχής στην Πάτρα του σήμερα. Οι καιροί αλλάζουν, οι γειτονιές μεταμορφώνονται, αλλά το αποτύπωμα της ζωής που πέρασε, παραμένει στις ιστορίες των ανθρώπων...σαν απόηχος. Οι τόποι είναι ήχοι...

«... ένας αξιοθαύμαστος Γεράσιμος Γεννατάς υποδυόμενος πέραν του διεθνούς φήμης τουμπιστα περί τους 20 ρόλους με εσωτερικότητα, εκφραστικότητα πλαστικότητα κινήσεων, όλα σε βαθμό υπερθετικό, μία εντυπωσιακά ευρηματική σκηνοθεσία δια χειρός Μαρίας Φλωράτου, ένα καθηλωτικό κείμενο από την αυτοβιογραφία του μουσικού...» 

Εφημερίδα Πελοπόννησος , Τρίτη 19 Μαρτίου 2019