Τις νύχτες οι περισσότεροι από εμάς κοιμόμαστε.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που δεν μπορούν να κοιμηθούν. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ο Πατρινός Vassilis Noble έχει και αυτός τους δικούς του λόγους που τις νύχτες δεν κοιμάται, ειδικότερα όταν βλέπει τον ουρανό μπαρουτιασμένο, διακρίνοντας στο βάθος των οριζόντων το φως των αστραπών. 

Τότε είναι που δεν κρατιέται. Παίρνει τη φωτογραφική του μηχανή, μπαίνει στο αμάξι και ξεκινάει το... κυνήγι. Τι κυνηγάει; Κεραυνούς και αστραπές! Τι ζητάει από αυτούς; Να τους "κλειδώσει" στο φακό του. Και πώς αντιδρούν αυτοί μπροστά στο κυνηγητό που δέχονται από τον Πατρινό φωτογράφο; 

Εδώ είναι το ενδιαφέρον του θέματος. Παρά την οργή και τη μανία που δείχνουν να έχουν στον ουρανό, πέφτοντας με ταχύτητα και θυμό πάνω στις θάλασσες, στα βουνά και τα λαγκάδια, στο φωτογράφο, του κάνουν το χατήρι. "Κλειδώνονται" στο φακό του, προσφέροντάς του μαγικά κλικ, κάνοντας τα κόλπα τους και επιδεικνύοντας την άγρια ομορφιά της φύσης. 

Το αξίζει όμως και αυτός. Πέρα από το να τους κυνηγά μέσα στην άγρια νύχτα, τους περιμένει με τις ώρες για να τους φωτογραφίσει. Το μεσάνυχτα για παράδειγμα της Τρίτης ο Vassils Noble έφτασε από την Ελεκίστρα όπου ήταν, στο Μαύρο Γάτο και στην Καλόγρια για να τους απαθανατίσει. Και το κατόρθωσε, τους "τσάκωσε".

Βέβαια ένας από αυτούς τους κεραυνούς έσκασε 100 μέτρα από το αυτοκίνητό του, κάνοντας τα πάντα γύρω του να ασπρίσουν. Φοβήθηκε για λίγο όμως δεν το μετάνιωσε. Το κυνήγι του, όπως θα δείτε και εσείς από τις λήψεις που πέτυχε, άξιζε και με το παραπάνω τον κόπο. 

Έτσι δεν είναι;