Φοιτητές κτηνιατρικής που πόζαραν γυμνοί με πρόβατα να καλύπτουν τα γεννητικά τους όργανα για ένα φιλανθρωπικό ημερολόγιο δέχθηκαν τα πυρά vegan, με αποτέλεσμα να αποσύρουν τις φωτογραφίες τους.

Εδώ και χρόνια, οι τελειόφοιτοι φοιτητές του Royal Veterinary College του Λονδίνου δημιουργούσαν ένα ημερολόγιο με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Αλλά φέτος, μία από τις φωτογραφίες τους δείχνει γυμνούς να κρατούν ανάποδα τα πρόβατα, μια μέθοδος που δεν προκαλεί πόνο στα ζώα και που γίνεται για την εξέταση των ποδιών τους.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία οδήγησε σε «άσεμνες προσωπικές απειλές» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις αρχές της σχολής να ζητούν την απαγόρευση της κυκλοφορίας του ημερολογίου. Μάλιστα, η σχολή δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή μετά τον καβγά που ξέσπασε σχετικά με το ετήσιο ημερολόγιο. «Έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να εξηγήσουμε στους μαθητές μας πως αυτή η συμπεριφορά είναι ακατάλληλη και τους έχει ζητηθεί να αφαιρέσουν το ημερολόγιο και τις φωτογραφίες του από την κυκλοφορία με άμεση ισχύ».

Από την πλευρά της, η Βρετανική Κτηνιατρική Ένωση υπερασπίστηκε τους μαθητές, λέγοντας πως «στην εν λόγω εικόνα οι φοιτητές κτηνιατρικής χρησιμοποιούν μια στάση για τα ζώα, η οποία είναι πολύ συνηθισμένη κατά τη διάρκεια της εξέτασης των ζώων και ειδικά των προβάτων».