Από το 1984 έως τα τέλη του 2018 17.389 άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό του HIV, ενώ παγκοσμίως μόνο το 46% των ατόμων που ζουν με τον HIV λαμβάνουν αντιρετροϊκή αγωγή.

Η χρήση προφυλακτικού κατά τη σεξουαλική επαφή έχει αποδειχθεί ως η πιο αποτελεσματική μέθοδος προφύλαξης απέναντι στη λοίμωξη από HIV, μετά την αποχή.

Η HelMSIC διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με το Κέντρο Ζωής, το πρόγραμμα World AIDS Day με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των φοιτητών Ιατρικής και του ευρέως κοινού για τον HIV και το AIDS.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενημέρωση των φοιτητών Ιατρικής σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης του ιού του HIV, των μεθόδων προφύλαξης, αλλά και σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους που υπάρχουν. Επιπλέον, σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην σωστή προσέγγιση των ατόμων που ζουν με τον HIV και διαχείρισή τους με δεοντολογικό τρόπο, καθώς και η κατάρριψη του στίγματος που συνοδεύει τα άτομα που ζουν με τον HIV και το AIDS.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Μια ομιλία από λοιμωξιολόγο, ανοιχτή προς όλους τους φοιτητές Ιατρικής. Την ομιλία θα την παραδώσει ο λοιμωξιολόγος κ. Μαραγκός από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Ένα εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο το οποίο θα γίνει από ειδικά καταρτισμένους εκπαιδευτές της HelMSIC σε συνεργασία με το Κέντρο Ζωής.

Μία δράση δρόμου με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού από τους συμμετέχοντες και των δύο παραπάνω σταδίων.

Αν θες να συμμετέχεις στη δράση δρόμου θα πρέπει να παρακολουθήσεις τόσο την ομιλία όσο και το βιωματικό σεμινάριο.

Πού και Πότε θα πραγματοποιηθεί;

Ομιλία & ενημερωτικό - βιωματικό σεμινάριο: Τετάρτη 27/11 | 14:00 στο Αμφιθέατρο ΑΙ3 της Ιατρικής Σχολής Πατρών και στην αίθουσα Ιστολογίας ΙΙ

Δράση Δρόμου (Street Action): Κυριακή 1/12 | 18:00-20:00 στην πλατεία Γεωργίου

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Η ομιλία είναι ανοιχτή προς όλους του Φοιτητές Ιατρικής.
Στο βιωματικό σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν έως 25 φοιτητές.
Η συμμετοχή στη δράση δρόμου προϋποθέτει την παρακολούθηση της ομιλίας, καθώς και του βιωματικού σεμιναριου.

Πώς μπορώ να συμμετέχω;

Δήλωσε συμμετοχή έως τις 22/11, 23:59 στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.helmsic.gr/wad-2019-app/

Αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας θα λάβεις ενημερωτικό mail για το αν θα είσαι ανάμεσα στους 25 συμμετέχοντες.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.helmsic.gr/blog/2019/11/08/wad-2019/

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείς να επικοινωνήσεις και μαζί μας στο [email protected]