Ένας νεαρός Πατρινός αστυνομικός βρήκε ένα πορτοφόλι και χωρίς καν να το σκεφτεί, έκανε προσπάθεια για να αναζητήσει και να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του.

Πρόκειται για τον υπαρχιφύλακα Σταύρο Κονταξή που υπηρετεί εδώ και 15 χρόνια στο Σώμα και έχει θητεύσει σε νευραλγικές υπηρεσίες στην Αθήνα, αλλά και στα Ζωνιανά της Κρήτης. Ο αστυνομικός τη χρονική περίοδο που διανύουμε υπηρετεί τη φύλαξη του βουλευτή Αχαΐας Ιάσονα Φωτήλα. 

Το πορτοφόλι που βρήκε είχε το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ, τραπεζικές κάρτες, δίπλωμα οδήγησης και αρκετά ακόμα προσωπικά έγγραφα. Το εντόπισε στην οδό Πανεπιστημίου. Η παράδοση στον ιδιοκτήτη του, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην εφημερίδα "Πελοπόννησος", ήταν αυτονόητη για τον ίδιο, πόσο μάλλον όταν είδε ότι το πορτοφόλι περιείχε χρήματα και έγγραφα. 

Ο κάτοχος του πορτοφολιού ήταν ο Πατρινός ασφαλιστής Παναγιώτης Πανταζόπουλος που ασφαλώς και ευχαρίστησε τον αστυφύλακα για αυτή του την ενέργεια, μια ενέργεια που απέδειξε ότι η τιμιότητα, αλλά και το φιλότιμο, υπάρχουν έντονα στις μέρες μας και στην τοπική κοινωνία που ζούμε.