Τους δύο ένοπλους που άνοιξαν πυρ σε σπίτι στη Καλιφόρνια και τη πόλη Φρέσνο, εξακολουθεί να αναζητά η αστυνομία.

Οι δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι ασιατικής οικογένειας την ώρα που είχε γιορτή και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον συγκεκριμένων ατόμων. Όπως πιστεύεται από τις αρχές, πιθανότατα η πράξη αυτή έχει να κάνει με αντίποινα ενός διαπληκτισμού μεταξύ μελών της ασιατικής κοινότητας.

«Τουλάχιστον δύο ένοπλοι παρεισέφρησαν στον κήπο του σπιτιού από μια ξεκλείδωτη πόρτα της αυλής και άρχισαν αμέσως να πυροβολούν εναντίον των συγκεντρωμένων, περίπου 16 ενηλίκων ανδρών που παρακολουθούσαν αγώνα του αμερικάνικου φούτμπολ στον κήπο», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Άντι Χολ, αρχηγός της αστυνομίας της Φρέσνο. «Και οι δυο δράστες ήταν οπλισμένοι με ημιαυτόματα πιστόλια και διέφυγαν με τα πόδια. Δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες σε αυτό το στάδιο», πρόσθεσε.

Νεκροί από τα πυρά των δραστών έπεσαν τέσσερις άνδρες, 28 ως 40 ετών. Άλλοι έξι, 28 ως 36 ετών, τραυματίστηκαν. Κανένας από τους ανθρώπους μέσα στο σπίτι δεν οπλοφορούσε. Οι ύποπτοι δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη και η αστυνομία ψάχνει να βρει το κίνητρό τους.

«Έχουμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στη γιορτή μπορεί να είχαν εμπλακεί σε διαπληκτισμό την περασμένη εβδομάδα», ανέφερε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. «Τίποτε δεν υποδεικνύει πως κάποιος από τους παρευρισκόμενους στο σπίτι έχει σχέσεις με οποιαδήποτε συμμορία, αλλά σε ένα συμβάν αυτής της φύσης, πάντα ερευνούμε όλα τα σενάρια και τις πιθανές διασυνδέσεις με συμμορίες», υπογράμμισε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης της Καλιφόρνιας.