Το «πράσινο φως» για την εξαγωγή του ελληνικού ακτινιδίου στην Ταϊλάνδη έδωσε κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Γεωργίας της ασιατικής χώρας.

Συγκεκριμένα, μέλη της ταϊλανδέζικης αντιπροσωπείας κατά τη διάρκεια τετραήμερης επίσκεψής τους στη χώρα μας ξεναγήθηκαν, συνοδευόμενα από στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Πιερίας σε οπωρώνες ακτινιδίου και εγκαταστάσεις διαλογής και συσκευασίας.

Η αντιπροσωπεία της ασιατικής χώρας, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξέφρασε την ικανοποίησή του από τις επισκέψεις στα συσκευαστήρια, τους οπωρώνες και από τις φυτοϋγειονομικές υπηρεσίες της Ελλάδος, διαβεβαιώνοντας ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για εξαγωγή ελληνικών ακτινιδίων στην Ταϊλάνδη. Σημειώνεται, πως πριν από μερικές ημέρες η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με την Κίνα για την εξαγωγική του ακτινιδίου από όλες τις περιφέρειες της ελληνικής επικράτειας και όχι μόνο από έξι όπως ίσχυε μέχρι πρόσφατα.