"Παγώνει" σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα της ανασκευής - επισκευής του άνθινου ρολογιού στην πλατεία Τριών Συμμάχων, τουλάχιστον προσωρινά. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο λόγος της εξέλιξης αυτής έχει να κάνει με την συμφωνία του εργολάβου με το ειδικό συνεργείο που έχει αναλάβει το έργο. Το κόστος του έργου, με τις επιδιορθώσεις του μηχανισμού και τα ανταλλακτικά που είναι να αγοραστούν για να αντικαταστήσουν τους δείκτες και τα παλιά υλικά, είναι 18.000 ευρώ. 

Από τα 18.000 ευρώ τα 17.000 ευρώ είναι για την εργασία και τα ανταλλακτικά που θα πρέπει να πατενταριστούν. Ο εργολάβος δεν έχει τα χρήματα για να προχωρήσει από μόνος του στην αγορά των υλικών που θα χρειαστούν, αλλά και το κεφάλαιο για να πληρώσει το συνεργείο και τους επαγγελματίες που θα λάβουν μέρος στις εργασίες. 

Ο τρόπος που πληρώνει το δημόσιο είναι γνωστός, με μεγάλη καθυστέρηση που ίσως να κρατήσει μήνες ή και χρόνο. Ο επαγγελματίας ζητάει να έχει μπροστά ένα μέρος των χρημάτων που θα χρειαστούν για τις εργασίες, κάτι που όμως από την άλλη, ο δήμος, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, δεν μπορεί να διαθέσει. 

Υπάρχει έτσι μεγάλος κίνδυνος η συμφωνία να μην ισχύσει και το έργο που ήταν να ξεκινήσει άμεσα να "παγώσει" για το επόμενο διάστημα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ριζική ανακατασκευή  του ρολογιού έχει κριθεί απαραίτητη από την δημοτική αρχή και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου αφού όσες φορές και αν έχουν επισκευαστεί οι δείκτες του, στο τέλος πάλι λάθος ώρα δείχνουν.

Το άνθινο ρολόι της πλατείας Τριών Συμμάχων για να λειτουργήσει και πάλι χρειάζεται να προχωρήσει το έργο που έχει συμφωνηθεί.