Η εστίαση της Πάτρας μπαίνει και φέτος μπροστά για το Πατρινό Καρναβάλι, προχωρώντας στην δεύτερη ημερίδα με θέμα το "Καρναβάλι που θέλουμε". 

Πρόκειται για μια ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου, την Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στην κεντρική αίθουσα του Επιμελητηρίου, με σκοπό την καταγραφή προτάσεων, σε μία συζήτηση εφόλης της ύλης με στόχο την διαφύλαξη αρχικά του θεσμού, αλλά και στη συνέχεια την αναβάθμιση του, με την κατεύθυνση της ευρύτερης τουριστικής ανάπτυξης της Πάτρας μέσα από αυτή την μεγάλη γιορτή. 

Στην ουσία είναι η συνέχεια της πρωτοβουλίας που είχε πάρει πέρυσι, την ίδια περίπου εποχή, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής, για το καρναβάλι, θεωρώντας ότι αποτελεί μια εκδήλωση εξωστρέφειας της πόλης που σχετίζεται άμεσα με τον κλάδο τους και ο οποίος δεν θα μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα χέρια, μπροστά στα σημάδια που "φωνάζουν" για την ανάγκη αναβάθμισης του. 

"Ο σκοπός της ημερίδας είναι να βελτιωθεί το Καρναβάλι της Πάτρας και να γίνει μια συζήτηση από όλους τους φορείς της πόλης, αλλά και όλους όσους εμπλέκονται σε αυτό, με συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση του" τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου, Σπύρος Στεργίου. Το ερώτημα, άλλωστε, που προβάλει η ημερίδα του ΣΚΕΑΝΑ, είναι ξεκάθαρο και χρήζει απάντησης. 

"Τι καρναβάλι θέλουμε;". Η απάντηση στο ερώτημα αυτό θα καθορίσει τις προτάσεις και τις δράσεις που θα πρέπει να γίνουν στη συνέχεια για την επίτευξη του σκοπού του. Η ημερίδα του ΣΚΕΑΝΑ θα έχει και φέτος τη στήριξη του Δήμου και του Καρναβαλικού Οργανισμού, ενώ αναμένεται να δώσουν το παρών τόσο ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, όσο και η πρόεδρος της καρναβαλικού φορέα, Ήρα Κουρή. 

Παρόντες θα είναι και αρκετοί καρναβαλιστές και εκπρόσωποι πληρωμάτων για να καταθέσουν τις απόψεις τους, όπως και επαγγελματίες της εστίασης της Πάτρας, μέλη ενός κλάδου που έχει αποδείξει ότι αγαπά το Πατρινό Καρναβάλι και είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε δράσεις και πρωτοβουλίες για αυτό. Μετά το τέλος της ημερίδας θα εκδοθεί και το σχετικό ψήφισμα, μέσα από όλα όσα θα ακουστούν κατά τη διάρκεια της.