Ο χώρος που υπήρχαν το 12ο και το 27ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, παραμένει έτσι εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία, από τη στιγμή που αποφασίστηκε να κατεδαφιστεί το σχολικό συγκρότημα, ύστερα από τον μεγάλο σεισμό που έκανε το 2008. 

Το έργο για την ανέγερση του 12ου Δημοτικού Σχολείου, δεν έχει καν προχωρήσει παρόλο που η μελέτη είναι έτοιμη και η χρηματοδότησή του, υποτίθεται εξασφαλισμένη. Το κονδύλι για το έργο, κάπου χάθηκε από την περίοδο που είχαμε ακόμα τον φορέα της Νομαρχίας και έτσι η κατασκευή του, μάλλον δεν θα προχωρήσει. 

Το θέμα για τους κατοίκους της περιοχής, εκεί κοντά, στην πλατεία Βουδ, είναι τι θα γίνει με το χώρο αυτό. Θα παραμείνει έτσι; Ένα οικόπεδο με μπάζα και χορτάρια, αλλά και σημάδια του κτιρίου που κατεδαφίστηκε ή θα αξιοποιηθεί; Και να γίνει το δεύτερο με ποιον τρόπο;

Ο χώρος θα μπορούσε να διαμορφωθεί σε μία μεγάλη παιδική χαρά ή σε ένα κλειστό πάρκο που θα έδινε τη δυνατότητα στους Πατρινούς να έχουν μία διέξοδο για αναψυχή και ψυχαγωγία. 

Είναι ένας χώρος που για αρκετούς Πατρινούς έχει και μια συμβολική σημασία, αφού είναι ταυτισμένος με τα σχολικά τους χρόνια εκεί στο προαύλιο του 12ου και του 27ου Δημοτικού Σχολείου που λειτουργούσαν σε δύο βάρδιες. Είναι ένας χώρος που η πόλη και οι φορείς της σε τελική ανάλυση οφείλουν να αξιοποιήσουν. 

(Η φωτογραφία είναι από την σελίδα Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται).