Πράττοντας το αυτονόητο, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα συναντηθεί με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, στον οποίο θα αναπτύξει τις θέσεις της πόλης για τα έργα της Πατρών – Πύργου και της χάραξης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής.

Επί της ουσίας, πρόκειται για αιτήματα που συμβαδίζουν με τις αγωνίες και τις ανησυχίες μας σε σχέση με την προώθηση και εξέλιξη δύο έργων μείζονος αναπτυξιακής σημασίας, που (ιδίως σε ό, τι αφορά τη σιδηροδρομική γραμμή) δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.

Κατά συνέπεια, είναι επίσης αυτονόητο ότι ο δήμαρχος Πατρέων θα μιλήσει στον υπουργό για λογαριασμό όλων των Πατρινών, που δικαιούνται να αποκτήσουν, επιτέλους, αυτά που τούς αναλογούν. Επομένως, επιβάλλεται να έχει την ενεργό και ουσιαστική στήριξη μας.

Ωστόσο, πέρα και πάνω από τις ιδεολογικές διαφορές μας, πρέπει να βάζουμε το γενικό καλό, το καλό της Πάτρας. Αυτό είναι και ο συνδετικός κρίκος μας, που εξασφαλίζει τη μετάβαση στο μέλλον που ονειρευόμαστε και αν μη τι άλλο μάς αξίζει.

Προβλήματα και αιτήματα πρέπει να μάς βρίσκουν ενταγμένους σε ένα ενιαίο μέτωπο, στο οποίο δεν έχουν θέση διαχωριστικές γραμμές που θολώνουν, αποπροσανατολίζουν και μάς οδηγούν σε ανεπιθύμητες απώλειες.

Ζητούμενο πρέπει να είναι η μέγιστη δυνατή συναίνεση, μακριά από στείρες αρνήσεις και αντιπαραθέσεις που υπονομεύουν τους στόχους μας, σε συνδυασμό με την εξέταση όλων των δεδομένων και εναλλακτικών λύσεων. Εν προκειμένω, κυρίως για το τρένο και τη σύνδεση του με το λιμάνι, επιβάλλεται να κυνηγήσουμε μια ρεαλιστική χάραξη, χωρίς να επιμένουμε σώνει και καλά να γίνει το δικό μας, στο πλαίσιο της επιδίωξης μιας μαξιμαλιστικής και ανέφικτης απαίτησης. Κοντολογίς, ας μην χάσουμε το τρένο για ένα καπρίτσιο.

Όταν κι εφόσον η συνεννόηση και η συναίνεση γίνουν κοινή συνείδηση, είναι προφανές ότι θα πετύχουμε και τους αντικειμενικούς σκοπούς μας, πάντα στο μέτρο του δυνατού.              

Υπό αυτό ακριβώς το πρίσμα, αν και ανέκαθεν δεν διακρινόμασταν για το διεκδικητικό μας πνεύμα, είναι πια καιρός να παλέψουμε ενωμένοι και συντεταγμένα για τα παιδιά μας, για τις επόμενες γενιές, ώστε να αποκτήσουμε όλα όσα αξίζουμε και μπορούμε!