Σε 33 ανήλθαν οι συλλήψεις για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων στην 46η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι προσαγωγές γύρω από το Πολυτεχνείο έφτασαν τις 53, σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία. Παράλληλα, κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί. 

Θεσσαλονίκη: 18 προσαγωγές και μία σύλληψη ανηλίκου στις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ένας ανήλικος συνελήφθη μετά τις πορείες που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Πρόκειται για δεκαεξάχρονο, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα σωματικής βλάβης και παράβαση του νόμου περί όπλων, με την οποία οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Εκτός από την περίπτωση του ανήλικου, αστυνομικοί προχώρησαν σε άλλες 18 προσαγωγές ατόμων, αλλά δεν προέκυψε κάτι μεμπτό εναντίον τους και αφέθηκαν ελεύθεροι. Μικρής έκτασης και διάρκειας εντάσεις σημειώθηκαν μετά το πέρας των κινητοποιήσεων, που ήταν οι μαζικότερες των τελευταίων ετών, στα στενά της Ροτόντας και στην πλατεία Καμάρας, με την αστυνομία να παρεμβαίνει άμεσα και να εκτονώνει την κατάσταση.

Συλλήψεις για το Πολυτεχνείο σε Πάτρα και Ηράκλειο

Σημειώνεται, επίσης, ότι σε άλλες πόλεις προσήχθησαν πολλά άτομα για συμμετοχή σε επεισόδια. Δέκα άτομα στην Πάτρα και επτά στο Ηράκλειο Κρήτης.