Αν για κάτι ξεχώρισαν οι φετινές εκδηλώσεις που έγιναν στην Πάτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, δεν ήταν ούτε για τη ρίψη μολότοφ των αντιεξουσιαστών και τα χημικά των ΜΑΤ, ούτε και για τις διαφωνίες που προέκυψαν στο εσωτερικό των τότε εξεγερθέντων και σημερινών στελεχών των οργανώσεων και των κομματικών μηχανισμών του προοδευτικού χώρου και της Αριστεράς. 

Ξεχώρισαν για την απλή συμμετοχή του κόσμου και τη θέλησή του να διαδηλώσει στους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας τα συνθήματα της εξέγερσης του '73, τα οποία ακόμα και στις μέρες μας παραμένουν διαχρονικά, με έναν όμως διαφορετικό τρόπο. Ειδικότερα, στη συγκέντρωση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, οι συμμετέχοντες στην πορεία ήταν δεκάδες και σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, ο αριθμός τους ήταν ο μεγαλύτερος των τελευταίων χρόνων. 

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν σίγουρα μια ηχηρή απάντηση στην καταστολή, στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, στις αντιλαϊκές πολιτικές και φυσικά στον εκμαυλισμό της επετείου του Πολυτεχνείου. 

Δείτε φωτογραφίες του Στέλιου Παλαρμά από την πορεία που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.