Είναι γεγονός ότι ο κόσμος στις μέρες μας βιώνει μεγάλη μοναξιά και αρκετοί άνθρωποι όσο και να έχουν προσπαθήσει να βρουν το ταίρι τους, αναζητώντας την ιδανική σχέση ή τον έρωτα, δεν τα έχουν καταφέρει. 

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που τα sites γνωριμιών έχουν γίνει ανάρπαστα στην εποχή μας και η Πάτρα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση από αυτή την τάση που τείνει να διαμορφωθεί σε κανόνα. 

Παρόλο που η Πάτρα είναι μια πόλη με αρκετούς νέους, με μια δυναμική και πολυάριθμη φοιτητική κοινότητα και γενικότερα μια ανοικτή κοινωνία που έχει ζωή και μαγαζιά που σου δίνουν τη δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με τους γύρω σου και να φλερτάρεις, ωστόσο, εύκολα παρατηρεί κανείς ότι οι περισσότερες παρέες έξω, στα στέκια της νεολαίας, αποτελούνται από αγόρια ή κορίτσια, χωρίς να υπάρχει κάποιος εκπρόσωπος του αντίθετου φύλου. 

Κάτι που δείχνει συνήθως ότι πρόκειται για κορίτσια και αγόρια που δεν έχουν σχέση και που ζουν μόνοι, χωρίς να έχουν κατορθώσει να βρουν αυτό που ψάχνουν και το οποίο πολλές φορές καν δεν γνωρίζουν. 

Τα dating sites έρχονται για να προσπαθήσουν να καλύψουν αυτό το κενό επικοινωνίας, με δεκάδες Πατρινούς νέους ή και λίγο μεγαλύτερους να απευθύνονται σε αυτά, αναζητώντας είτε μια περιστασιακή σχέση, είτε έναν έρωτα, είτε ακόμα και λίγη παρέα. 

Υπάρχουν, άλλωστε, πλέον αρκετά sites γνωριμιών που το καθένα έχει το δικό του target group και που μπορεί να εξυπηρετήσει όλους τους ενδιαφερόμενους, ανάλογα με το τι ζητάει ο καθένας.

Δεν είναι λοιπόν λίγοι αυτοί (άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας) που έχουν απευθυνθεί σε αυτά και που έχουν δοκιμάσει να βγουν με άτομα που έχουν γνωρίσει μέσα από το διαδίκτυο. 

Το διαδίκτυο, εξάλλου, έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και το φλερτ μέσω των social media, είναι κάτι που πλέον καλώς ή κακώς έχει παγιωθεί. Στα sites γνωριμιών, όμως δηλώνεις αυτό που ψάχνεις, ο άλλος ξέρει γιατί επικοινωνείς μαζί του και από αυτή την άποψη κερδίζεις χρόνο στο να κατορθώσεις τελικά να βγεις για ένα ραντεβού με το άτομο που σου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Τα υπόλοιπα από κοντά, ανάλογα πάντα με την εξέλιξη της γνωριμίας.