Τo show του γνωστού σχεδιαστή μόδας Βασίλη Ζούλια και του συνεργάτη του Περικλή Κονδυλάτου που σχεδιάζει μοναδικά εικαστικά κοσμήματα, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία σ’ ένα απόλυτα βιομηχανικό σκηνικό στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας (AXDW).

Με τίτλο «Νovus Ordo Seclorum» που σημαίνει «νέα τάξη στους αιώνες» και με αναφορές από τους αρχαίους πολιτισμούς των Ίνκας, των Αζτέκων, των Αιγυπτίων και των Ελλήνων και μία γερή δόση οριενταλισμού, ο Pericles Kondylatos πραγματοποίησε ένα show με κύριο χαρακτηριστικό το spiritual luxury.
Το κόσμημα γίνεται πρωταγωνιστής με ζωντανά χρώματα και τη λάμψη του επιβλητικού χρυσού να κυριαρχεί ενώ οι πλούσιες δημιουργίες του ταλαντούχου σχεδιαστή κοσμημάτων φάνηκε να ακροβατούν περίτεχνα μεταξύ μόδας και τέχνης γεφυρώνοντας τους δύο κόσμους.


Ο Vassilis Zoulias με την capsule haute couture συλλογή του πρότεινε μία out of the box οπτική καθώς παρουσίασε μοναδικά και κομψά φορέματα υψηλής ραπτικής όλα φτιαγμένα από φορέσιμη ψάθα. Οι ψάθινες haute couture δημιουργίες Vassilis Zoulias σε έντονες μονοχρωμίες αλλά και σε αρμονικούς συνδυσμούς μαζί με τα εντυπωσιακά κοσμήματα Pericles Kondylatos μετέτρεψαν το show σ’ ένα αέναο κινούμενο art installation με τους δύο σχεδιαστές να καινοτομούν για ακόμη μια φορά.


Φωτογραφίες: Studio Panoulis - Papadakis Press