Το τάπερ της μαμάς ξεχάστε το...

Το πακέτα με τα φαγητά από τα μαγειρεία που ολοένα και περισσότερο ξεφυτρώνουν τους τελευταίους μήνες στην Πάτρα, έρχονται για να αντικαταστήσουν τα πατροπαράδοτα τάπερ της μαμάς και μέχρι τώρα φαίνεται ότι μπορούν να πάρουν επάξια τη θέση τους.

Το πακέτο με τα φαγητά είναι η νέα μόδα της σύγχρονης εποχής που τείνει να κυριαρχήσει στις μέρες μας για όλους αυτούς που λόγω της δουλειάς ή των γρήγορων ρυθμών που αναγκάζονται να ζουν, δεν προλαβαίνουν να πάνε ούτε καν στο σπίτι τους για να φάνε. 

Το μόνο που προλαβαίνουν είναι να πάρουν ένα φαγητό από το μαγειρείο της επιλογής τους και να το έχουν μαζί τους στη δουλειά. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι στην αρχή τα μαγειρεία απευθύνονταν κυρίως στη φοιτητική νεολαία της Πάτρας, τους σπουδαστές που δεν μαγειρεύουν σπίτι τους, είτε γιατί δεν γνωρίζουν τόσο καλά την τέχνη, είτε γιατί βαριούνται. 

Να όμως που το πακέτο από τα μαγειρεία έχει εξίσου μεγάλη ανταπόκριση και σε άλλης μορφής καταναλωτικό κοινό, μεγαλύτερης ηλικίας που δεν προλαβαίνουν είτε να μαγειρέψουν, είτε να πάνε στο σπίτι τους να φάνε.

Το πακέτο είναι συνήθως σε αρκετά καλή τιμή που μόλις που ξεπερνά τα 5 ευρώ, ενώ τα φαγητά που προσφέρονται είναι για όλα τα γούστα από σούπες, μπιφτέκια, γιουβέτσι, γεμιστά έως και ψάρι και γενικότερα πιάτα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την κουζίνα της μαμάς. 

Οι μερίδες μάλιστα είναι αρκετά χορταστικές και μπορεί να σε φτάσουν όχι μόνο για το μεσημέρι, αλλά για να τσιμπήσεις και το βράδυ. Έτσι, μερικοί (κυρίως εργένηδες ή εργένισσες) το προτιμούν από το να μαγειρέψουν θεωρώντας το πιο οικονομικό από το να αγοράσουν τα αντίστοιχα υλικά κάθε φορά για το φαγητό που θέλουν να φτιάξουν, ενώ ταυτόχρονα κερδίζουν και χρόνο. 

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που επιμένουν είτε για λόγους οικονομίας, είτε από συνήθεια στο τάπερ της μαμάς. Όμως η κλασική αυτή μέθοδος τείνει πια να εκλείψει. Το πακέτο πλέον έχει κυριαρχήσει του τάπερ. Σε κάθε περίπτωση ζούμε σε μία εποχή που το να πας να φας σπίτι σου για μεσημέρι είναι πολυτέλεια και σπάνιο.