Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνέντευξη Τύπου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας για τις παραγωγές της χειμερινής σεζόν που ξεκινά. 

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Σταύρος Τσακίρης που θα μιλήσει για όλες τις παραστάσεις που πρόκειται να δούμε τους χειμερινούς μήνες και τη φετινή θεατρική σεζόν στο θεατρικό σανίδι του "Απόλλων" και όχι μόνο. 

Ωστόσο, η κατεύθυνση και η συλλογιστική που έχει η κατάρτιση του χειμερινού προγράμματος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., είναι εμφανής και έχει να κάνει με το να δοθούν ευκαιρίες στα νέα παιδιά και κυρίως στους απόφοιτους της Δραματικής Σχολής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, ένα μεγάλο μέρος των οποίων κάνουν αυτή τη στιγμή καριέρα στην Αθήνα και τους βλέπουμε σε θέατρο, αλλά και σε τηλεοπτικές παραγωγές. 

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι διαβάζοντας τα ονόματα στις διανομές των ρόλων τόσο στην κεντρική παράσταση "Άνθρωποι και Ποντίκια", όσο και στο Άρμα Θέσπιδος, στην "Γκόλφω", βλέπουμε αρκετούς ηθοποιούς που έχουν τελειώσει τη Δραματική Σχολή της Πάτρας. Όπως για παράδειγμα η Γεωργία Αντωνοπούλου και ο Γιάννης Θανασούλιας. 

Νεαρός θα είναι και ο σκηνοθέτης της παράστασης "Άνθρωποι και Ποντίκια". Πρόκειται για τον Μάνο Καρατζογιάννη που τον περασμένο Ιούλιο σκηνοθέτησε την παράσταση "Ξένες πόρτες". Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στηρίζει έτσι τη δουλειά και την καλλιτεχνική άποψη των νέων δημιουργών και φωνών. Πάντως, τη θεατρική μεταφορά του κλασικού έργου του Τζον Στάινμπεκ έχει κάνει ο Σταύρος Τσακίρης. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα μάθαμε, οι πρόβες έχουν ξεκινήσει για τη συγκεκριμένη παράσταση, μόλις πριν από μερικές ημέρες και η πρεμιέρα προγραμματίζεται για λίγο πριν τα Χριστούγεννα στο Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων". Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί: Διονύσης Βούλτσος, Γεράσιμος Ντάβαρης, Πάνος Τρουμπουνέλης, Δημήτρης Βαμβακάς, Γεωργία Αντωνοπούλου, Γιάννης Θανασούλιας.