Σε επιφυλακή βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. το διήμερο της 46ης επετείου για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, με στόχο την αποφυγή επεισοδίων, στο κέντρο της Πάτρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία ρίχνει το βάρος της όχι μόνο στις πορείες που είναι να γίνουν την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ανήμερα της επετείου, αλλά και την παραμονή, θεωρώντας ότι είναι αρκετά πιθανό οι αντιεξουσιαστικές και αναρχικές ομάδες, να προχωρήσουν σε κάποια αιφνιδιαστική συγκέντρωση. 

Άλλωστε, τις τελευταίες ώρες παρατηρείται μεγάλη κινητοποίηση στον πρώην Παράρτημα της Κορίνθου, το βασικό στέκι των ομάδων του χώρου. Η αστυνομία σε κάθε περίπτωση είναι σε επιφυλακή, έχοντας ορίσει μέτρα για το διήμερο, προχωρώντας σε αυξημένες περιπολίες, σε διάφορα σημεία της πόλης, με αστυνομικούς που φορούν πολιτικά, έτσι ώστε να μην τραβούν τα βλέμματα και την προσοχή. 

Πάντως, στην Πάτρα έχουν ήδη φτάσει ενισχύσεις με αστυνομικές δυνάμεις από διάφορα τμήματα της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδος, με στόχο το κέντρο της πόλης και κυρίως οι δρόμοι που οδηγούν γύρω από το Αστυνομικό Μέγαρο να μοιάζουν με φρούριο. Ανήμερα της επετείου, την Κυριακή, θα πραγματοποιηθούν οι δύο προγραμματισμένες πορείες που έχουν ανακοινωθεί. 

Η πρώτη θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και στην οποία θα συμμετάσχει ο Δήμος Πατρέων και η δεύτερη στο πρώην Παράρτημα από πυρήνες νεολαίων. Η αστυνομία θα παρακολουθεί διακριτικά και τις δυο πορείες, ενώ αυξημένες θα είναι και οι περιπολίες σε σε δημόσια κτίρια.