Το 2019 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για την πρωταθλήτρια της Ολυμπιάδας Πατρών Πολυτίμη Μαντά

Η ιατρός των "πορτοκαλί" (λόγω των σπουδών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών), παρά τα προβλήματα και τους τραυματισμούς που αντιμετώπισε, όχι μόνο κατόρθωσε να δοκιμάσει τις δυνατότητες της στις μεγάλες διοργανώσεις που ήθελε να πάρει μέρος, αλλά να πετύχει σημαντικές επιδόσεις, δείχνοντας την αξία της, αλλά και την ψυχή της. 

Επιστέγασμα όλων αυτών; Ήταν μέσα στις δέκα καλύτερες αθλήτριες του 2019 στο αγώνισμά της, σύμφωνα με τις λίστες που έδωσε στον "αέρα" η ομοσπονδία, τώρα που η χρονιά πλησιάζει στη δύση της. 

"Σίγουρα κλείνοντας την προηγούμενη σεζόν με τη 2η θέση στις νέες και την 9η στη γενική κατάταξη, αισθάνομαι ικανοποιημένη και έτοιμη να κυνηγήσω κάτι καλύτερο φέτος" τονίζει η ίδια μιλώντας στο patrasevents.gr, ξεκαθαρίζοντας ότι ανεβάζει τον πήχη. 

"Θα στοχεύσω στο να καταφέρω να πετύχω νέα ατομικά ρεκόρ, δίνοντας έμφαση στο βασικό μου αγώνισμα που είναι τα 200 μέτρα και δευτερευόντως στα 400 μέτρα. Πάντως, επειδή διανύουμε μία ολυμπιακή χρονιά θα δούμε από πολλές αθλήτριες δυνατές εμφανίσεις, γεγονός που θα μου δώσει και εμένα κίνητρο, αλλά και ώθηση, για να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο". 

Ο ανταγωνισμός, άλλωστε την ελκύει, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και πίστη στις δυνάμεις της. Αυτό βέβαια που θέλει πάνω από όλα είναι να βρίσκεται καλά στην υγεία της και να αποφύγει τραυματισμούς που μπορεί να την αφήσουν πίσω.


Ήδη, πάντως, στους δύο αυτούς μήνες που έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη χρονιά, μαζί με την προπονήτρια της Κωνσταντίνο Μπορνιβέλλι, τα μηνύματα που υπάρχουν είναι αρκετά θετικά. 

"Βασικός στόχος στην προετοιμασία μας είναι οι αγώνες και οι διοργανώσεις του καλοκαιριού"¨τονίζει η σπρίντερ της Ολυμπιάδας. "Ενδιάμεσος στόχος μας και σκαλοπάτι στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας για το ανοικτό πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου θα είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα γίνει τον Φεβρουάριο στο ΣΕΦ. 

Παράλληλα θα πάρω μέρος και σε κάποιες προπονητικές ημερίδες για την καλύτερη προετοιμασία μου. Βασική προϋπόθεση για όλα αυτά βέβαια είναι το να είμαι υγιής".

Αξίζει να αναφέρουμε ότι φέτος η πρωταθλήτρια της Ολυμπιάδας θα είναι στο πέμπτο έτος της Ιατρικής Σχολής, γεγονός που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το πρόγραμμά της, αφού οι υποχρεώσεις για τις σπουδές της, πλησιάζοντας στο πτυχίο της, πλέον γίνονται ακόμα πιο δύσκολες και πιο πολλές. 

Η ίδια όμως είναι αποφασισμένη να συνδυάσει για ακόμα μία χρονιά τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές στην ιατρική, έχοντας μάθει στη ζωή της να βάζει στόχους, να ακολουθεί μία συγκεκριμένη πορεία με αφοσίωση και πειθαρχία και στο τέλος να πετυχαίνει αυτό που θέλει.