Τη Μαριώτα Αγγελοπούλου την ξέρουμε. Κι αν δεν την ξέραμε είναι σίγουρο ότι τη μάθαμε μέσα από τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που έγιναν στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού στην Πάτρα. 

Είναι η νεαρή Πατρινή που αγωνίζεται στην ομάδα της εθνικής Κύπρου στο beach volley και η οποία κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο, μαζί με την συμπαίκτρια της, Μανωλίνα Κωνσταντίνου, φέρνοντας ταυτόχρονα αρκετό κόσμο στο γήπεδο, κάνοντας τους Πατρινούς να φωνάζουν το όνομα της.

Το θυμάστε το σκηνικό που είχε γίνει στον τελικό των γυναικών στο beach volley; Κόσμος, μουσικές, παλμός, χαμός. Ο βασικός λόγος πίσω από τις γεμάτες κερκίδες και την ατμόσφαιρα που υπήρχε, αν ρωτούσες τον κόσμο εκεί, θα ήταν σίγουρα αυτή η Πατρινή που αγωνίζεται στην ομάδα της Κύπρου.

Για να τη δουν που αγωνιζόταν στον τελικό. Δεν ήταν η πρώτη φορά πάντως που έπαιζε στον τελικό. Έχοντας πετύχει αρκετές επιτυχίες με την εθνική ομάδα της Κύπρου, θεωρείται μια από τις κορυφαίες αθλήτριες της Ευρώπης, έχοντας ένα αχτύπητο δίδυμο μαζί με την Μανωλίνα Κωνσταντίνου. 


Η Μαριώτα είναι Κύπρια από τη μητέρα της και Πατρινή στην καταγωγή έχοντας πατέρα έναν γνωστό Πατρινό που αγαπάει και έχει τρέλα με την Παναχαϊκή.

Ο Ηρακλής Αγγελόπουλος, ένας συνταξιούχος πλέον αστυνομικός που έχει προσφέρει πολλά στην Αστυνομία, ήταν ίσως και ο βασικός λόγος που η Μαριώτα, μετά τους Μεσογειακούς Παράκτιους αποφάσισε να κάνει ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα της. 

Υπέγραψε στην Παναχαϊκή. Η ίδια τονίζει: "Το καλοκαίρι αποφάσισε να επιστρέψω στην Πάτερα για καθαρά επαγγελματικούς λόγους και παράλληλα το περιβάλλον και η οικογένειά μου, μου κατέστησαν σαφές το μέγεθος της Παναχαϊκής ως όνομα και ως ομάδα. Οπότε η επιλογή ήταν εύκολη. Σε αυτό το επίπεδο, άλλωστε, δεν έχει και τόσο σημασία η κατηγορία, αλλά το βάρος ενός ιστορικού συλλόγου". 

Είναι γεγονός ότι το beach volley ήταν με διαφορά το πιο εμπορικό άθλημα των Παράκτιων. Η Μαριώτα ενθουσιάστηκε τόσο με την αντιμετώπιση που είχε το beach volley από τον κόσμο που αποφάσισε να προχωρήσει και στην ίδρυση μιας σχολής για το άθλημα. "Η Πάτρα είναι μία παραλιακή πόλη και η εμπειρία μου στους Παράκτιους μου έδειξε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και δίψα για αυτό το σπορ. 

Θέλω έτσι να μεταδώσω τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου στα νέα παιδιά και σε όποιον άλλον ενδιαφέρεται για αυτό το σπορ, γιατί το beach volley είναι ένα άθλημα που σε τελική ανάλυση δεν έχει ηλικία, είναι κυρίως ψυχαγωγικό άθλημα από το οποίο όλοι μπορούν να διασκεδάζουν". 


Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει στην Ελλάδα αρκετές προσπάθειες για την διοργάνωση διεθνών πρωταθλημάτων του beach volley, με πιο πρόσφατη το παγκόσμιο ενός αστεριού που είχε γίνει πέρυσι στην Ίο όπου και συμμετείχε η Μαριώτα.

"Θα μπορούσε να γίνει κάποια στιγμή και κάτι αντίστοιχο στην Πάτρα που έδειξε στους Παράκτιους την αγάπη της για το άθλημα γεμίζοντας το γήπεδο με εκπληκτικό παλμό και συμμετοχή από το κοινό".

Μια τέτοια διοργάνωση θα σήμαινε την άφιξη των μεγαλύτερων αστεριών του κόσμου στην αχαϊκή πρωτεύουσα που θα γινόταν το επίκεντρο ενός τόσο ανερχόμενου σπορ, που ολοένα και ανεβαίνει κλίμακα στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. 

Όσο για τα σχέδια που έχει για το μέλλον; "Αρχικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι η προσωπική αλλά και αθλητική επιτυχία στην Πάτρα και η επίτευξη των στόχων με την Παναχαϊκή.

Σε βάθος χρόνου, τον Μάιο θα βρεθώ με την εθνική μου ομάδα στο προολυμπιακό τουρνουά της Μαδρίτης όπου εκεί θα διεκδικήσω όποιες πιθανότητες έχω να βρεθώ σ’ αυτήν την τεράστια γιορτή! Παράλληλα δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να συμμετάσχω και σ’ άλλα παγκόσμια τουρνουά όπως αυτό που πήρα μέρος στην Κίνα".