Δεκτό έγινε το αίτημα του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας για συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραμανλής δέχτηκε την συνάντηση με τον Κώστα Πελετίδη και τη δημοτική αρχή της Πάτρας για τα κρίσιμα ζητήματα της Πατρών - Πύργου και του τρένου. 

Το αίτημα έγινε κατά την διάρκεια του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου, με τον δήμαρχο να τονίζει ότι παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από πλευράς του δήμου για ενημέρωση για τα θέματα αυτά από τον ίδιο τον υπουργό, δεν είχε δοθεί καμία απάντηση από το υπουργείο.

Ο κ. Πελετίδης είχε τονίσει μάλιστα ότι θα ανέβει πάνω στην Αθήνα απρόσκλητος, ζητώντας συνάντηση από τον υπουργό καθώς τόσο η Πατρών - Πύργου, όσο και το τρένο, είναι δύο θέματα που δεν μπορούν να μένουν άλλο σε εκκρεμότητα. 

Η συνάντηση αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει κλειστεί για την Τετάρτη και για τον λόγο αυτό ήδη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας Παναγώτης Μελάς έχει ενημερώσει το σώμα για αναβολή της συνεδρίασης του.

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στα γραφεία του κ. Καραμανλή στο υπουργείο Υποδομών και μαζί με τον Κώστα Πελετίδη θα βρίσκονται αντιδήμαρχοι και μέλη της δημοτικής αρχής. Δεν έχει γίνει, ωστόσο, ακόμα γνωστό, αν στη συνάντηση θα παρευρεθούν και μέλη της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας είχε ψηφίσει ομόφωνα πριν από μερικές εβδομάδες υπέρ της υπόγειας χάραξης του σύγχρονου τρένου, προχωρώντας τότε σε μία ιστορική απόφαση για τα δημοτικά πράγματα.

Ο κ. Καραμανλής ειδικότερα για το θέμα αυτό έχει τονίσει αρκετές φορές ότι το σχέδιο για την υπόγεια χάραξη από το Ρίο έως το νέο λιμάνι είναι ένα σενάριο φαντασίας. Άρα η συνάντηση θα έχει αρκετό ενδιαφέρον.