Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας για την επέτειο του Πολυτεχνείου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

"Όλοι και όλες στη συγκέντρωση την Κυριακή 17 Νοέμβρη στις 5 το απόγευμα στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας.

Συμμετέχουμε μαζικά στην κατάθεση στεφάνων του Εργατικού Κέντρου Πάτρας μαζί με τα σωματεία και τους φορείς, το Σάββατο 16/11, 11:00πμ.

Χαιρετίζουμε και τιμούμε την 46η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973. Η αλύγιστη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στα βασανιστήρια και στις εξορίες, αποτελούν οδηγό και εμπνέουν τα σημερινά αγωνιστικά βήματά μας.

Σήμερα η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που συνεχίζει να συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα, που περιορίζει τη συνδικαλιστική δράση, ταυτόχρονα προκαλεί τον ελληνικό λαό, παρουσιάζοντας το δολοφονικό μηχανισμό του  ΝΑΤΟ ως «παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας». Ένα μηχανισμό που δεκαετίες τώρα σπέρνει το θάνατο με επεμβάσεις και πολέμους, διαλύοντας χώρες, σκοτώνοντας λαούς και ξεριζώνοντας χιλιάδες πληθυσμούς από τις περιοχές τους. Τον Οκτώβριο μάλιστα, υπέγραψε με τα γεράκια του πολέμου και τις ΗΠΑ Συμφωνία για την επέκταση και αναβάθμιση των βάσεων στη χώρα μας. Εξέλιξη πολύ επικίνδυνη μιας και μετατρέπει την Ελλάδα σε μία ατελείωτη πυριτιδαποθήκη, ακόμη και πυρηνικών όπλων!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία τους, όλους τους φορείς της πόλης μας, να συμμετέχουν μαζικά, μαχητικά, περιφρουρημένα στη συγκέντρωση στο ΕΚ Πάτρας. Με τη μαζική συμμετοχή τους να δώσουν απάντηση σε όλα αυτά τα επικίνδυνα σχέδια. Να δώσουν απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή την κυβέρνησης, στην προσπάθεια για περιορισμό των διαδηλώσεων, στην κατάργηση του ασύλου. 

Τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας. Απέναντι στα αιματοβαμμένα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης που δολοφονεί τα όνειρα και το μέλλον μας, για τα κέρδη των λίγων, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργατών και της νεολαίας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή. Απαιτούμε καμία σκέψη για μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο. Να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου!".