Μονόδρομος είναι η νίκη απόψε, κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ, για τον Ολυμπιακό, αν θέλει να ελπίζει σε κάτι καλό φέτος στη Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι», που έχουν πραγματοποιήσει πολύ άσχημο ξεκίνημα, υποδέχονται (21:30, Novasports 1HD) την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους , με στόχο την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Θα προσπαθήσουν να αποφύγουν μία τρίτη διαδοχική ήττα και μάλιστα εντός έδρας, αφού μετά το νικηφόρο πέρασμα από την έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας (5η αγωνιστική), ηττήθηκαν από Μακάμπι Τελ Αβίβ και Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ. Ο Κεστούτις Κεμζούρα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Παρελθόν αποτελεί βέβαια από το λιμάνι ο Λιθουανός φόργουορντ Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Πρίντεζης

Στον αγώνα με την ομάδα του Κάουνας ο Γιώργος Πρίντεζης ετοιμάζεται να γράψει ιστορία. Ο διεθνής πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού χρειάζεται μόλις ένα καλάθι για να συμπληρώσει τους 3.000 πόντους συνολικά στη Euroleague και να γίνει μόλις ο 3ος παίκτης που το καταφέρνει. Πρώτος σκόρερ της Euroleague είναι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο (4.152) και δεύτερος ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης (4.052). Στους 2.998 πόντους έχει μείνει και ο Φελίπε Ρέγες, ο οποίος όμως δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής στη Ρεάλ Μαδρίτης αυτό το διάστημα λόγω τραυματισμού. Επίσης, με δύο εύστοχα δίποντα ο Γιώργος Πρίντεζης θα φτάσει τα 1.000 συνολικά και θα γίνει ο πρώτος στην ιστορία που θα έχει 3.000 πόντους και 1.000 εύστοχα δίποντα. Τα 1.000 εύστοχα δίποντα έχει ξεπεράσει μόνο ο Άντε Τόμιτς, ο οποίος έχει 2.661 πόντους.

Το σημερινό πρόγραμμα της Euroleague

19:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Φενέρμπαχτσε (Novasports 2ΗD)
20:00 Ερυθρός Αστέρα Βιλερμπάν (Novasports 3ΗD)
21:30 Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις Κάουνας (Novasports 1ΗD)
22:00 Βαλένθια-Μπάγερν Μονάχου (Novasports 1ΗD)