Απάντηση σε όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα των Financial Times έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι στο επίμαχο δημοσίευμα, οι Financial Times δεν έχουν λάβει καθόλου υπόψιν την μεταβατική διάταξη για τις παρελθούσες υποθέσεις που δίνει χρονικό όριο τριών μηνών στον ανακριτή ή στο δικαστικό συμβούλιο, να αποφασίσει αν θα συνεχιστεί ή όχι η έρευνα της υπόθεσης. «Έχουμε στείλει απαντητική επιστολή (στους Financial Times) για τις παρελθούσες υποθέσεις. Περιμένουμε σήμερα τη δημοσίευση της επιστολής», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Σημειώνεται ότι χθες, μετά τη δημοσιοποίηση του δημοσιεύματος των Financial Times, ξέσπασε πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας από την Φλώρινα επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι οι Financial Times «εκθέτουν την σιωπή των αμνών που επιβάλει η κυβέρνηση για το ξέπλυμα χρήματος» και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά ότι «τόσο πολύ νοιάζεται ο κ. Τσίπρας για το ζήτημα των Ποινικών Κωδίκων που δεν πήγε καν στη Βουλή για να ψηφίσει στη χθεσινοβραδινή ονομαστική ψηφοφορία, όπως έκανε ο Πρωθυπουργός. Επέλεξε το φθηνό λαϊκισμό» σχολίασε καταρχήν ο κ.Πέτσας.

Επί της ουσίας του δημοσιεύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε στη χθεσινή του ανακοίνωση ότι σε καμία παλιά υπόθεση δεν αποδεσμεύονται αυτόματα λογαριασμοί και λοιπά περιουσιακά στοιχεία, καθώς το σχετικό Δικαστικό Συμβούλιο μπορεί, εντός τριών μηνών, να ζητήσει να παραμείνουν δεσμευμένα προκειμένου να εξετάσει την ουσία των σχετικών υποθέσεων.