Εκδήλωση – αφιέρωμα, στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, διοργανώνει στις 6.30 το απόγευμα του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου στον πολυχώρο  «Αίγλη» (Veso Μare), ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 46χρόνων από την εξέγερση του ’73 και περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας «Η χορωδία του Χαρίτωνα».

Στις 8.30 το βράδυ θα ακολουθήσει Μουσικοχορευτική παράσταση, την οποία επιμελείται το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού και η Λαϊκή του Ορχήστρα. 

Η «Χορωδία του Χαρίτωνα»

Άνοιξη του ’68.  Στην Ελλάδα η Χούντα των συνταγματαρχών έχει βάλει τη χώρα στο γύψο. 

Στη Ελλάδα της δικτατορίας, μια μικρή επαρχιακή πόλη βρίσκεται σε αναβρασμό. Όλοι ζουν στο ρυθμό του Ετήσιου Διαγωνισμού Χορωδιών της περιοχής που εδώ και 50 χρόνια αποτελεί το επίκεντρο της ζωής στην πόλη.

Ενώ όλη η πόλη ετοιμάζεται για τη μουσική Ολυμπιάδα της, φτάνει ο νέος  στρατιωτικός διοικητής, ο ταγματάρχης Δημητρίου (Ακύλλας Καραζήσης) για να επαναφέρει στην…. «τάξη και την ασφάλεια» τους κατοίκους.

Ο ερχομός του στην πόλη σηματοδοτεί την έναρξη μιας αλυσίδας δραματικών γεγονότων…..

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθέτης Γρηγόρης Καραντινάκης

Σενάριο Γρηγόρης Καραντινάκης, Γιώργος Μακρής, Δημήτρης Βάκης

Δ/ντής Φωτογραφίας Νίκος Καβουκίδης

Ηθοποιοί: Γιώργος Χωραφάς, Μαρία Ναυπλιώτου, Ολγα Δαλέτζα, Ακύλας Καραζήσης, Στέφανος Καραντινάκης, Βασίλης Κολοβός, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Υβόννη Μαλτέζου, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Δημήτρης Πιατάς, Δημήτρης Ποντίκας, Χρήστος Στέργιογλου

Σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς

Ενδυματολόγος Εύα Νάθενα

Ηχος Μαρίνος Αθανασόπουλος

  • Η ταινία είναι κατάλληλη για άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών.

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παράσταση προσεγγίζει την περίοδο πριν, κατά και μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αναδεικνύοντας τα μηνύματα των περιόδων αυτών, σε συνδυασμό με το πως είδε η τέχνη το Πολυτεχνείο. Η Λαϊκή Ορχήστρα του Χορευτικού θα πραγματοποιήσει αφιέρωμα «Στα απαγορευμένα τραγούδια. Συμμετέχει και το εφηβικό Τμήμα του Χορευτικού.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ