Μια εφ’ όλης της συνέντευξη παραχώρησε ο Άρης Μακρής στο Down Town Κύπρου και δημοσιογράφο Γιώργο Πράσινο με αφορμή το νέο του ρόλο στην παρουσίαση του backstage κομματιού στο X Factor του OPEN. Πόσο νοιάζεται, αλήθεια, ο τραγουδιστής να φανεί «σταρ» και σε αυτό το κομμάτι…

Φέτος, παράλληλα με το τραγούδι και το μιούζικαλ, δοκιμάζεσαι σε κάτι νέο: την παρουσίαση! Μεταδίδεις τα τεκταινόμενα από τα backstage του «X-Factor»…

Ναι, και προέκυψε τελείως ξαφνικά – δεν το είχα καθόλου στο μυαλό μου. Η πρόταση ήρθε συνδυαστικά από το κανάλι και την εταιρία μου, την «Panik Records». Όταν άκουσα την πρόταση, δεν σου κρύβω πως ήμουν διστακτικός, γιατί δεν το είχα ξανακάνει και δεν ήξερα αν θα το φέρω εις πέρας. Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να δοκιμάζει πράγματα και να δοκιμάζεται σε πράγματα, να αποκτά εμπειρίες. Μου αρέσει να βάζω τον εαυτό μου σε νέες δοκιμασίες.

Είχες άγχος μέχρι να βρεις τα πατήματά σου;

Όχι, δεν είχα καθόλου άγχος. Ούτε στην αρχή που σκεφτόμουν πώς θα το χειριστώ ή τι να δω για να έχω «επιρροές». Είδα λίγα αποσπάσματα από το εξωτερικό και πολύ backstage από ό,τι με «προμήθευσε» το διαδίκτυο, χωρίς να χάσω το δικό μου στiλ – υποσυνείδητα- και να μιμηθώ κάτι άλλο που δεν είναι δικό μου. Αυτό που κέρδισα, βλέποντας τα βιντεάκια, είναι να παρατηρήσω πως στο εξωτερικό είναι πιο ρεαλιστική η αντιμετώπιση, με τον προσωπικό αέρα και στiλ του παρουσιαστή.

Φοβήθηκες μήπως χάσεις τον «αέρα» του pop ειδώλου που έχει το κοινό για σένα;

Δεν το σκέφτηκα έτσι. Μπήκα με την ιδέα ότι θα το πάω αυθόρμητα, όπως αράζουμε με τους φίλους μου ή την οικογένειά μου, βλέπουμε τηλεόραση και σχολιάζουμε κάνοντας χαβαλέ. Είμαι 100% ο Άρης. Δεν με νοιάζει να φανώ «σταρ». Ένιωσα πολύ ασφαλής με το να φανώ ο εαυτός μου. Κι αυτός ήταν ο λόγος που δεν ένιωσα άγχος. Θα ένιωθα άγχος μόνο αν είχα να μιμηθώ κάτι.