Η πληροφορία είναι γκαραντί και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει στο κέντρο της Πάτρας το πρώτο Nespresso Boutique. 

Η Νespresso είναι η εταιρεία αυτή που παρέχει πολλές υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τον καφέ και απευθύνεται τόσο σε λάτρεις του καλού καφέ που αρέσκονται να τον απολαμβάνουν στο σπίτι τους.

Μέχρι τώρα οι παραγγελίες που δεχόταν η εταιρεία γίνονταν από το διαδίκτυο, από την σελίδα που διατηρεί εκεί. Το ενδιαφέρον ήταν εξ αρχής μεγάλο αφού δεν είναι λίγοι οι Πατρινοί που έχουν πάρει στα σπίτια τους καφετιέρες για να πίνουν το καπουτσίνο ή το εσπρέσο τους, μιας και ο καφές είναι το πλέον αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του κλάδου η κατανάλωση καφέδων με βάση τον espresso (με κάψουλες) έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια τόσο μέσα στο σπίτι όσο και εκτός σπιτιού. Την παραπάνω διαπίστωση πιστοποιούν και τα νούμερα και οι αριθμοί που έχει κατορθώσει η εταιρεία. 

Είναι χαρακτηριστικό, σε ότι αφορά την ανάπτυξη της, ότι από το 2011 και μετά οπότε ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα η Nespresso Hellas, τα μεγέθη της έχουν υπερδιπλασιαστεί.

Η εταιρεία έχει κάνει πάνω από 6 εκατ. ευρώ επενδύσεις αυτή την 8ετία, ενώ δρομολογεί αντίστοιχου μεγέθους τα επόμενα χρόνια όπου οι ρυθμοί ανάπτυξης εκτιμώνται περίπου ίδιοι. Άλλωστε, οι πωλήσεις το 2018 ανήλθαν στα 24,5 εκατ. ευρώ έναντι 23,5 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ η κερδοφορία προ φόρων έφτασε στα 800 χιλ. ευρώ.


Στην Πάτρα, οι παραγγελίες για τις αντίστοιχες κάψουλες καφέ είναι πάρα πολλές σε μηνιαία ή και εβδομαδιαία βάση από πολλά νοικοκυριά της πόλης.

Πλέον με το άνοιγμα του καταστήματος της Nespresso στην Πάτρα θα μπορούν να πηγαίνουν εκεί και να αγοράζουν τον καφέ της αρεσκείας τους, αποφεύγοντας το ταχυδρομικό κόστος που είχαν ως τώρα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrasevents.gr το κατάστημα αυτό θα ανοίξει στο κέντρο της Πάτρας (οδός Μαιζώνος) και θα είναι έτοιμο ίσως και πριν από το τέλος αυτού του μήνα.

Θα ανοίξει, μάλιστα, σε ένα από τα πιο εμπορικά σημεία της Μαιζώνος και σίγουρα θα προκαλέσει αίσθηση και θα χαρακτηρίσει την περιοχή. 

Το κατάστημα θα έχει τον χαρακτήρα Nespresso Boutique, σαν και αυτά που υπάρχουν ήδη στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, ωστόσο το συγκεκριμένο, θα έχει ένα κάπως διαφορετικό concept, κοντά στο look και το feel των τόπων παραγωγής, ενώ διακοσμητικά θα βασίζεται εξ ολοκλήρου στην κουλτούρα της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, με υλικά κυρίως από την ανακύκλωση. 


Το Nespesso Boutique της Πάτρας θα προσφέρει στους Πατρινούς μία μεγάλη ποικιλία ειδών καφέ, αλλά και αρκετά μηχανήματα - αξεσουάρ. Εν αναμονή λοιπόν... 

(Η κάτω φωτογραφία είναι από το κατάστημα της Nespresso Hellas που άνοιξε πριν από μερικές μέρες στο εκτυπωτικό χωριό McArthurGlen στην Κάντζα Αττικής).