Τι θα γινόταν αν το σύγχρονο τρένο που είναι να έρθει στην Πάτρα έφτανε στον αεροδρόμιο του Αράξου; 

Σύμφωνα με παράγοντες του τουριστικού κλάδου, αλλά και του αεροδρομίου που ζουν από κοντά αυτή την ανοδική τουριστική πορεία που έχει η Δυτική Ελλάδα κυρίως μέσα από τον Άραξο, αυτό θα σήμαινε την εκτόξευση του τουρισμού της περιοχής. 

"Πρόκειται για ένα ιδανικό σενάριο που σίγουρα θα είχε θετικές επιπτώσεις τόσο στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου, όσο και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής" απαντά ο αερολιμενάρχης Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας. 

Το θέμα αυτό, υπάρχει σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, στα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Υποδομών για την έλευση του τραίνου στην Πάτρα και στην Δυτική Αχαΐα. Το σύγχρονο τρένο θα διευκόλυνε όλους αυτούς τους τουρίστες που έρχονται ειδικότερα τους θερινούς κυρίως μήνες στην Δυτική Ελλάδα και έτσι θα ήταν κάτι που θα έδινε πολλά θετικά πλεονεκτήματα και στον τουριστικό κλάδο. 

Για την ώρα πάντως το συγκοινωνιακό κομμάτι και οι οδικές υποδομές γύρω από το αεροδρόμιο του Αράξου, αποτελούν σίγουρα το βασικό μειονέκτημα και το κυριότερο εμπόδιο για την όλη προσπάθεια αυτή που γίνεται τα τελευταία χρόνια για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

"Δεν υπάρχει ούτε φωτισμός στους δρόμους γύρω από το αεροδρόμιο, ενώ το οδικό δίκτυο είναι σε κακή κατάσταση, κάτι που παίζει έναν αρνητικό ρόλο στα μάτια του τουρίστα. 

Όλο το καλοκαίρι αντιμετωπίσαμε τέτοιου είδους παράπονα από τουρίστες, αλλά και από επαγγελματίες του τουρισμού. Το θετικό είναι ότι τουλάχιστον έχουν γίνει βελτιώσεις στον επαρχιακό δρόμο της Κάτω Αχαϊας  - Λάππα που και αυτός θύμιζε σκηνικό περασμένων δεκαετιών".


Πατρών - Πύργου και νέες επενδύσεις

Το βασικό έργο βέβαια στον οδικό τομέα που θα επηρεάσει θετικά το αεροδρόμιο του Αράξου, είναι αυτό της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου της Πατρών - Πύργου. 

"Είναι ένα έργο που πρέπει να προχωρήσει και που ασφαλώς θα βοηθήσει εκτός των άλλον, το αεροδρόμιο του Αράξου και τον τουρισμό" τονίζει ο κ. Γκουβίτσας. Υπάρχει όμως και μία αναγκαία προϋπόθεση που έχει να κάνει με την τουριστική ανάπτυξη.

Η ανάγκη για τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων και νέων κλινών που θα φιλοξενήσουν τον επιπλέον αυτό κόσμο που είναι να έρθει, από την στιγμή που ήδη η πληρότητα των υπαρχόντων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων σε όλο σχεδόν το διάστημα της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν φτάνει το 95% με 100%. 

Ανάγκη λοιπόν για νέες επενδύσεις...