Ενημερωτική ημερίδα για τις «Εναλλακτικές Προσεγγίσεις στην Αντιμετώπιση των Συμπτωμάτων της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, παράρτημα Πάτρας οργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με τίτλο: «Εναλλακτικές Προσεγγίσεις στην Αντιμετώπιση των Συμπτωμάτων της ΣΚΠ», το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17.30, στο ξενοδοχείο «Αστήρ».

Η Σκλήρυνση Κατά πλάκας είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα που προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα και πιο συγκεκριμένα τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Παρουσιάζεται κυρίως σε άτομα νεαρά με ηλικία έναρξης μεταξύ των 20-40 ετών. Συχνότερα εμφανίζεται στο γυναικείο φύλο με αναλογίες 3:1. Η ποιότητα ζωής των ασθενών εκπίπτει και αλλαγές επέρχονται με την αποκατάσταση ελλείψεων του οργανισμού σε βιταμίνες και άλλα στοιχεία. Η αποκατάσταση της χλωρίδας της φυσιολογικής λειτουργίας του γαστρεντερολογικού συστήματος και η ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος μπορούν να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στην πορεία της νόσου και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων από ΣΚΠ.

Οι πάσχοντες από ΣΚΠ έρχονται αντιμέτωποι με συμπτώματα όπως ο πόνος, η εύκολη κόπωση, η μείωση της κινητικότητας και άλλα λιγότερο κοινά συμπτώματα. Κάποιοι πάσχοντες έχουν μόνο μερικά συμπτώματα, ενώ κάποιοι άλλοι αντιμετωπίζουν μία μεγαλύτερη κατηγορία συμπτωμάτων. Όπως λένε οι ίδιοι, κάποια συμπτώματα «έρχονται και φεύγουν», είναι δηλ. παροδικά, ενώ κάποια  άλλα παραμένουν με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην προσπάθειά της να βρίσκεται αρωγός στις ανάγκες των χρονιών πασχόντων, επιδιώκει και ενισχύει συνεχώς την επαρκή ενημέρωση από το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, στο πλαίσιο της πρόληψης και της προαγωγής υγείας των πολιτών.