Μπαίνει ξανά σε λειτουργία η Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος που είχε δημιουργήσει ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, στα χρόνια της ακμής της κρίσης, μαγειρεύοντας σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους και δίνοντας φαγητό σε όσους το είχαν ανάγκη, αλλά και σε όσους ζητούσαν μέσα από αυτή τη διαδικασία να έρθουν σε επαφή με τους γύρω τους. 

Η Κοινωνική Κουζίνα που είχε κάνει αίσθηση, λειτουργούσε με ξεχωριστή δική της δομή στην Πάτρα, προσφέροντας ένα πιάτο φαγητό στους Πατρινούς και μαγειρεύοντας σε διάφορες γειτονιές της αχαϊκής πρωτεύουσας, έχοντας περάσει από όλες σχεδόν της πλατείες της πόλης, τα Ψηλαλώνια, την Αγία Σοφίας, τα Προσφυγικά και σε δεκάδες ακόμα σημεία. 

Το σύνθημα της ήταν ότι το φαγητό μπορεί να σε φέρει πιο κοντά με τον άλλον, χτυπώντας έτσι το στερεότυπο και το ταμπού της πείνας, για όσους ανθρώπους και οικογένειες που δυσκολεύονταν να έχουν ακόμα και τα απαραίτητα.

Μάλιστα, η Κοινωνική Κουζίνα είχε προσφέρει και σημαντικό έργο στους μετανάστες και στους πρόσφυγες, στήνοντας την κατσαρόλα της στο πρώην εργοστάσιο του Λαδόπουλο, τότε που η μεταναστευτική ροή μπροστά από το λιμάνι της Πάτρας, ήταν σε έξαρση.

Ο ιδρυτής της μάλιστα είχε έρθει αρκετές φορές στην Πάτρα, στο πλαίσιο της δράσης αυτής. Η Κοινωνική Κουζίνα ξεκινά το ταξίδι της για δεύτερη φορά σε όλη την Ελλάδα, περνώντας από 45 πόλεις και νησιά. Στην Πάτρα αναμένεται να κάνει αίσθηση στις 27 Φεβρουαρίου. 

Δείτε την ταινία μικρού μήκους που είχε γυριστεί για την δράση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και η οποία είχε παιχθεί και στο πλαίσιο του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου, στο παλαιό Αρσάκειο.


Konstadinos Polihronopoulos HD