Πανελλήνιο θέμα έγινε το ξέσπασμα του Κώστα Μάρκου και η φράση του "καλά έκαναν" για τους φοιτητές που έσπασαν το λουκέτο της ΑΣΟΕΕ, μετά την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της κυβέρνησης για να κλείσει προσωρινά τη σχολή. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη επέμεινε στην φράση του, τονίζοντας ότι οι φοιτητές έκαναν το αυτονόητο. 

Οι παρεμβάσεις των Αχαιών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, τόσο της κ. Αλεξοπούλου, αλλά και του κ. Κατσανιώτη, κατηγορώντας τον κ. Μάρκου για την φράση του αυτή που ακολούθησαν, έδωσαν συνέχεια στο ζήτημα βάζοντας το σε μια καθαρά κομματική διάσταση, αφήνοντας στην ουσία να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τους "μπαχαλάκηδες". 

Πάντως, ο Κώστας Μάρκου, υπερασπίστηκε την θέση του για ακόμα μία φορά, τονίζοντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, μεταξύ άλλων ότι όσοι έσπασαν το λουκέτο είχαν νεανικά πρόσωπα, δεν φορούσαν κουκούλες και ήταν φοιτητές της σχολής. 

Τους συγχαίρει, όπως είπε, γιατί έκαναν το αυτονόητο μπροστά σε μία αποκρουστική εικόνα, όπως είναι αυτή του λουκέτου, στην είσοδο μιας πανεπιστημιακής ακαδημαϊκής σχολής. 

Η απάντηση του βουλευτή στην Χριστίνα Αλεξοπούλου και τον Ιάσονα Φωτήλα

Oι συνάδελφοι μου βουλευτές Αχαΐας κ. Αλεξοπούλου και κ. Φωτήλας, μου έκαναν την τιμή να ασχοληθούν με τις απόψεις μου για την είσοδο των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη σχολή τους, αίροντας τα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί στην πόρτα του προαυλίου της.

Κατανοώ πλήρως ότι τα ιδεολογικά τους εφόδια και τα πολιτικά τους προτερήματα ως βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι φτωχά και ανεπαρκή για να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν έννοιες δύσκολες όπως «ελεύθερη διακίνηση ιδεών», «πανεπιστημιακό άσυλο», «φοιτητικό κίνημα», «παιδεία». Με δεδομένη αυτήν την έλλειψη τους, ας μην επιχειρήσουν ποτέ πάλι να ζητήσουν από εμένα «να σοβαρευτώ».

Την «σοβαρότητα» που ζητάνε δεν την είχα ούτε σαν φοιτητής το 1973 όταν βγήκα από το Πολυτεχνείο μαζί με τους συντρόφους μου μετά την είσοδο του άρματος της χούντας, ούτε βέβαια θα την αποκτήσω τώρα που σαν καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Πατρών υπερασπίζομαι με φανατισμό τα ελεύθερα από κάθε είδους αλυσίδες Πανεπιστήμια.