Η Στύγα μπαίνει και πάλι σε λειτουργία μετά τις μεγάλες ζημιές που έχει πάθει εξαιτίας της χιονοστιβάδας που είχε πέσει στις αρχές του 2019 και τις εργασίες που έγιναν όλους αυτούς τους μήνες. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην σελίδα του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων η επισκευή της Στύγας, που βρίσκεται στην κορυφή του Χελμού, ολοκληρώθηκε. Συγκεκριμένα: "Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση της επισκευής του αναβατήρα «Στύγα».

Μετά τον Πυλώνα, τοποθετήθηκε με επιτυχία και το καινούριο συρματόσχοινο. Περατώθηκαν όλοι οι έλεγχοι ασφαλείας και σωστής λειτουργίας και πλέον είναι απόλυτα έτοιμη, με την πρώτη επάρκεια χιονιού, να λειτουργήσει.

Η επισκευή έγινε από την Αυστριακή εταιρεία Ropeway Maintenance Systems, που εξειδικεύεται σε τέτοιου είδους εργασίες, σε συνεργασία με το προσωπικό του χιονοδρομικού, ενώ το κόστος της έφτασε τα 150.000€".

Η ολοκλήρωση της επισκευής της αναμένεται να φέρει μεγαλύτερη κίνηση επισκεπτών στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων τον φετινό χειμώνα αφού για όσους αγαπούν το σκι και γνωρίζουν καλά το άθλημα, η Στύγα είναι μοναδική.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να έχει και έναν θετικό αντίκτυπο στην τουριστική κίνηση των Καλαβρύτων, κυρίως τις καθημερινές, αφού έτσι και αλλιώς τα Σαββατοκύριακα η ιστορική αυτή πόλη βουλιάζει από κόσμο, κάτι που αναμένεται να γίνει και αυτόν τον χειμώνα.

Ωστόσο, με τον καιρό που κάνει και την υψηλή θερμοκρασία για την εποχή, είναι σίγουρο ότι οι πίστες του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων θα αργήσουν να ανοίξουν,αφού είναι άγνωστο το πότε θα χιονίσει.