Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών τιμά τους εξεγερθέντες του Πολυτεχνείου, για τον αγώνα που έδωσαν για τη Δημοκρατία και για την Ελευθερία στην πατρίδα μας.

"46 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση του ελληνικού λάου ενάντια στη χούντα, ο αγώνας αυτός αποτελεί παρακαταθήκη και διαχρονικό μήνυμα για τις επόμενες γενιές. Τα συνθήματα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ παραμένουν επίκαιρα.

Τα νέα παιδιά και πάλι καλούνται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την αξιοκρατία. Η κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου που αποτελεί κατάκτηση όχι μόνον του φοιτητικού αλλά και όλου του λαϊκού κινήματος μας βρίσκει αντίθετους. Η Πανεπιστημιακή κοινότητα έχει την ωριμότητα να διαχειριστεί τα του οίκου της και να αποτρέψει έκνομες τυχόν ενέργειες στους χώρους της. Οι αστυνομικές επεμβάσεις σε Πανεπιστημιακούς χώρους όχι μόνον δεν λύνουν προβλήματα αλλά δημιουργούν εντάσεις και μας γυρίζουν σε άλλες για την χώρα και την Δημοκρατία εποχές.

Από την άλλη πλευρά εδώ και δέκα χρόνια το ελληνικό εμπόριο και η μικρομεσαία Ελληνική επιχείρηση δίνουν τη δική τους σκληρή μάχη για επιβίωση μέσα από μνημόνια και αυστηρά φοροεισπρακτικά μέτρα.

Η ισχύς όμως βρίσκεται στην ενότητα. Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών είναι παρών σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας μας. Η νέα γενιά και η Ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση αποτελούν τις κινητήριες δυνάμεις για την κοινωνική και οικονομική πρόοδο.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά, δυναμικά και ειρηνικά στις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι για να τιμηθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου" αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόου.