Η Σαντορίνη είναι ένα νησί που έχει σχεδόν το ίδιο ηλιοβασίλεμα με την Πάτρα.

Είναι ένα νησί που σε τελική ανάλυση εμπνέει και σου δίνει την δυνατότητα να αφήσεις το μυαλό σου και να αφεθείς στον ορίζοντα, ίσως και να βρεις την πηγή που σκάει αυτός ο ήλιος με το δειλινό του και τα χρώματα που ζωγραφίζουν τον ουρανό. 

Η Πατρινή εικαστικός Χριστίνα Βλαχάκη, φεύγοντας από την πόλη της την Πάτρα και μένοντας εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια στην Σαντορίνη, δεν θα μπορούσε να βρει ένα καλύτερο μέρος για να ζωγραφίζει. 

Η ίδια συμμετείχε πριν από μερικές ημέρες σε μία υπέροχη έκθεση που έγινε στο Πανηγυριόσπιτο της Οίας και στην οποία πήραν μέρος αρκετοί εικαστικοί από το νησί και γενικότερα από τις Κυκλάδες. 

Το όνομα της έκθεσης αυτής έρχεται για να μας επιβεβαιώσει τις ομοιότητες, αλλά και τις αντιθέσεις που έχουν η Σαντορίνη και η Πάτρα, όχι ως μέρη ή τοποθεσίες, αλλά κυρίως ως σημεία έμπνευσης για έναν καλλιτέχνη. "Αντιθέσεις" λεγόταν, όπως και αυτές που βρίσκει κανείς εύκολα τόσο στην Πάτρα, όσο και σε αυτό το υπέροχο νησί. 


Αντιθέσεις που αν τις συνθέσεις ίσως να βγάζουν μια αρμονία, σίγουρα όμως βγάζουν ένα χρώμα τέχνης στα μάτια ενός εικαστικού. Όπως σε αυτά τα έργα της Χριστίνας Βλαχάκη της οποίας έκαναν αίσθηση στην 14η Ομαδική Εικαστική Έκθεση που ολοκληρώθηκε στην Σαντορίνη. Ένα νησί που κάνει δράσεις και στηρίζει την τέχνη, πέρα από το να την εμπνέει. 

Απόδειξη ότι πέρασαν τόσοι επισκέπτες από τον χώρο που φιλοξενούταν για λίγες ημέρες. "Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους πέρασαν από την έκθεση μας, καθώς και τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά μου και με στηρίζουν σε κάθε μου βήμα με την αγάπη τους" τονίζει η ίδια μιλώντας στο patrasevents.gr.