Τι θα γίνει με το κτίριο του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος στην Πάτρα; 

Ο χώρος παραμένει έρημος και κλειστός από το 2017 όταν οι υπηρεσίες του νοσοκομείου μεταστεγάστηκαν στις νέες πτέρυγες του Αγίου Ανδρέα και από τότε μέχρι σήμερα, παρά τα όσα έχουν ακουστεί, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για την αξιοποίηση του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ επιμένει στο να μετακομίσει εκεί και να στεγάσει στον χώρο τις υπηρεσίες της, φεύγοντας από το κτίριο που νοικιάζει σήμερα και στο οποίο πληρώνει ενοίκιο. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ αυτή τη φορά δεν πρόκειται να μείνει στις σκέψεις και στα λόγια, αλλά ότι σύντομα θα κινήσει τις διαδικασίες εκείνες που απαιτούνται για να κάνει την αρχή στο όλο ζήτημα, έτσι ώστε τους επόμενους μήνες η μετακόμιση αυτή να μπει στην τελική ευθεία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για τον χώρο αυτόν και την αξιοποίηση του υπήρξαν διάφορες σκέψεις για την αξιοποίηση του. Η μετατροπή του σε μονάδα ψυχιατρικής κλινικής, σε κλινική για τα άτομα που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας ή ακόμα και η δημιουργία μιας δομής για τη φιλοξενία ασθενών τελικού σταδίου, ήταν μόνο ορισμένες από αυτές. 

Πρόκειται για μονάδες που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη δημόσια υγεία στην περιοχή μας και που σίγουρα θα κάλυπταν κενά. Ωστόσο, κάτι τέτοιο προϋποθέτει και τα αντίστοιχα χρηματικά κονδύλι, αλλά και την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού, δύο απαραίτητοι όροι που αυτή τη στιγμή, δεν είναι καθόλου σίγουρο αν μπορούν να επιτευχθούν. 

Οπότε η πιο εύκολη λύση είναι αυτή της μετακόμισης των διοικητικών υπηρεσιών της 6ης ΥΠΕ. Όλα δείχνουν έτσι ότι το κτίριο του Νοσημάτων Θώρακος θα μετατραπεί στην νέα στέγη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, φεύγοντας από την Πατρών - Αθηνών. Για την ώρα όμως τίποτα δεν είναι οριστικό.

Σημειώνουμε ότι το κτίριο του πρώην νοσοκομείου έχει ανακαινιστεί πριν από 10 χρόνια και μάλιστα τότε είχε δαπανηθεί για τον σκοπό αυτό ένα ποσό που έφτανε το 1 εκατομμύριο ευρώ.