"Μπαρούτι" μυρίζει η ατμόσφαιρα και στην Πάτρα εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου, το '73 και τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Τρίτης στην πορεία των φοιτητών στην οποία συμμετείχαν και αντιεξουσιαστές, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. 

Η ανησυχία της τοπικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για το κλίμα που πλέον έχει διαμορφωθεί για την επέτειο του Πολυτεχνείου μάλλον δικαιώνεται. Η ατμόσφαιρα της κόντρας που υπήρχε σε πανελλήνια κλίμακα μεταξύ της αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας με τους αναρχικούς χώρους και την παύση των καταλήψεων, σε συνδυασμό με το πανεπιστημιακό άσυλο, αλλά και τα επεισόδια που έγιναν στην ΑΣΟΕΕ, έχουν φορτίσει ακόμα περισσότερο το κλίμα. 

Η πορεία που έγινε το απόγευμα της Τρίτης, με τους 300 τουλάχιστον νεαρούς και την "ουρά" αυτής να κρατάει ρόπαλα και ξύλα, φορώντας κράνη και κουκούλες, έδειξε ότι το κλίμα μυρίζει μπαρούτι. Τα γκαζάκια και η μολότοφ είχαν κύριο στόχο τους την Αστυνομική Διεύθυνση και αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα που επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω. 

Στον χώρο του πρώην Παραρτήματος, άλλωστε, υπάρχει μια έντονη κινητοποίηση, τις τελευταίες ημέρες, με τις συγκεντρώσεις των νεαρών να διαδέχονται η μια την άλλη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι πορείες τους και γενικότερα οι κινητοποιήσεις τους είναι ξαφνικές, χωρίς καμία ανακοίνωσή ή κάποια ειδοποίηση, έχοντας σαν προφανή στόχο να αιφνιδιάσουν.  

Τα μέτρα της Αστυνομίας εν όψει των ημερών που έρχονται θα είναι δρακόντεια, με όλα τα αστυνομικά τμήματα να βρίσκονται σε επιφυλακή, εστιάζοντας κυρίως στο κέντρο, αλλά και σε άλλους πιθανούς στόχους των αναρχικών ομάδων.

Μέτρα εν όψει Πολυτεχνείου και Αλέξη

Το κλίμα λοιπόν για την επέτειο του Πολυτεχνείου είναι ήδη διαμορφωμένο και αρκετά φορτισμένο, συγκριτικά τουλάχιστον με τα προηγούμενα χρόνια που υπήρξε σε γενικές γραμμές μια ήπια ατμόσφαιρα. 

Σύμφωνα με κύκλους της τοπικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. το γεγονός αυτό δεν σημαίνει από μόνο του ότι θα δημιουργηθούν επεισόδια, ωστόσο είναι επίφοβο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν με συχνές περιπολίες όλο το 24ώρο τόσο εν όψει της 17ης Νοεμβρίου, όσο και της 6ης Δεκεμβρίου που ακολουθεί για την επέτειο μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου, κρίνονται απαραίτητα από την Αστυνομία. 

Να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο μέρος των καταστημάτων της Ερμού και της Κανακάρη στο σημείο που έπεσαν τα γκαζάκια και οι μολότοφ το βράδυ της Τρίτης, κατέβασαν ρολά από νωρίς. Η ανησυχία από πλευράς καταστηματαρχών και επαγγελματιών για τις ημέρες που έρχονται είναι το ίδιο έντονη, με εμπόρους και κατοίκους της περιοχής του κέντρου να φοβούνται για τις περιουσίες  και τα μαγαζιά τους.