Την άποψη ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να υποστηρίξει επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Μιλώντας στο ράδιο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε ότι στο πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου μπορεί να υπάρξει ευρεία πλειοψηφία, χωρίς να χρειαστεί τρίτη ψηφοφορία. «Όταν έχεις έναν άνθρωπο, που ιδεολογικά προέρχεται από την παράταξή σου και μπορείς να τον εκλέξεις με 240 ψήφους, δεν χρειάζεται να ψάχνεις γι’ άλλον», σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε απολύτως επιτυχημένη τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου και υπογράμμισε ότι δεν ξέρει πού θα βρισκόταν η χώρα αν το καλοκαίρι του 2015 δεν βρισκόταν στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Παυλόπουλος. «Από τα ονόματα που κυκλοφορούν για τη θέση του Προέδρου κανένα δεν υπερτερεί σε οτιδήποτε του κ. Παυλόπουλου» τόνισε επίσης ο κ. Κακλαμάνης, διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι δεν τον ενοχλεί που έχει προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κακλαμάνης: Ο Πρόεδρος πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο

Αναφορικά με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν για γυναικείες υποψηφιότητες, ο κ. Κακλαμάνης, χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα, τόνισε ότι η μία προέρχεται από την Κεντροαριστερά (Μαρία Δαμανάκη) ενώ η άλλη (Αικατερινή Σακελλαροπούλου) ήταν υπέρ της υπογραφής του διατάγματος με το οποίο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης τον περασμένο Ιούνιο. Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την άποψη ότι στο Προεδρικό Μέγαρο πρέπει να βρίσκεται ένα πολιτικό πρόσωπο: «Πρέπει να μπορεί να βάζει τα θέματα, όπως η επιστροφή των Μαρμάρων» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο δικός μας πρόεδρος «δεν είναι ο πρόεδρος της Σλοβενίας».