Από απειλές, "ψιλές" έως και... μπουνιές "παίχτηκαν" στον πλειστηριασμό οχημάτων του ΟΔΥΥ που έγινε στις αποθήκες του τελωνείου της Πάτρας, το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Ο πλειστηριασμός, σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr, είχε αρκετό κόσμο και ενδιαφερόμενους, όμως μήλο της έριδος αποδείχτηκε ένα λευκό τζιπάκι Land Rover, που βρισκόταν σε αρκετά καλή κατάσταση, η τιμή του οποίου ξεκινούσε από τα 40.000 ευρώ. 

Το τζιπάκι αυτό είχε κατασχεθεί ως προϊόν κλοπής από την Αθήνα και δεν είχε επιστραφεί στο θύμα το οποίο είχε πληρωθεί και είχε πάρει χρήματα από την ασφάλεια του όταν είχε καταγγείλει το περιστατικό.

Όπως και να έχει το όχημα κέντρισε το ενδιαφέρον ομάδα ατόμων που φέρεται να εκπροσωπούσαν επιχείρηση της Αθήνας και οι οποίοι επιχείρησαν να πάρουν το αυτοκίνητο με απειλές και επιθετικό ύφος, δίνοντας μεταξύ άλλων και μία μπουνιά σε ένα άνδρα που τόλμησε να δείξει το ενδιαφέρον του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα άτομα αυτά φέρεται να προέρχονταν από την Αθήνα και είχαν παρουσιαστικό που λόγω της σωματοδομής τους παρέπεμπε σε "προστασία". Τελικά όμως το εν λόγω αυτοκίνητο για το οποίο φέρεται να είχαν έρθει άτομα ακόμα και από την Κρήτη, κατοχυρώθηκε σε επιχειρηματία της Πάτρας που δραστηριοποιείται στον χώρο των οχημάτων και που ασφαλώς δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα αυτή, στην τιμή των 66.000 ευρώ. 

Ένα ποσό που σύμφωνα με τους όρους του πλειστηριασμού σε περίπτωση που πληρωθεί τοις μετρητοίς θα έχει 30% έκπτωση και κατά συνέπεια θα πέσει αρκετά, φτάνοντας στην τιμή περίπου των 38 με 40.000 ευρώ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το εν λόγω αυτοκίνητο στην αγορά πωλείται στα 80.000 ευρώ. 

Πάντως, το σκηνικό που διαμορφώθηκε στο συγκεκριμένο πλειστηριασμό με τις απειλές και τους εκβιασμούς, έχει προβληματίσει τους ανθρώπους που συχνάζουν σε αυτές τις διαδικασίες, αλλά και τους αρμόδιους υπαλλήλους που κάνουν λόγο για πρωτοφανή περιστατικά που δεν έχουν ξανασυμβεί στο παρελθόν, τουλάχιστον στο τελωνείο της Πάτρας.