Η έκπτωση της σοβαρότητας και της πολιτικής αντίληψης στη χώρα δεν έχει όρια.

Πρόκειται για μια συμπεριφορά, που δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική από τον υπουργό, Κ. Καραμανλή, ο οποίος φέρει ένα βαρύ όνομα, που μάλλον ουδεμία σχέση έχει. Η φύση δεν επιλέγει, που δίνει τα ονόματα» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Ο δήμαρχος Πύργου, έκανε λόγο για απαράδεχτη συμπεριφορά με αφορμή την απόφαση του υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή να το αποκλείσει από την συνάντηση- ενημέρωση, που έκανε ο δεύτερος στους αιρετούς της Ηλείας για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα- Πύργος στην Αθήνα.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Αντωνακόπουλος «κάποιος παράγοντας από τον Πύργο, φρόντισε Κυριακή βράδυ το γραφείο του υπουργού Υποδομών να καλεί με νευρικότητα, όλους τους δημάρχους της Ηλείας την Δευτέρα να είναι στο γραφείο του κ. Καραμανλή, διότι είχε κάτι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του έργου Πάτρα- Πύργος. Πήγαν οι δήμαρχοι, αλλά άνθραξ ο θησαυρός. Τους είπε πάλι ότι το έργο θα γίνει και ότι θέλει να το δώσει με παραχώρηση, κάτι το οποίο είχε συμβεί πριν από χρόνια και απεντάχθηκε το έργο.

«Θα αποκαλύψουμε την δόλιο προσπάθεια κάποιων, διότι τους ξεπέρασε ο λαός , έχουν μείνει θλιβερές ουρές του παρελθόντος. Εμείς προχωράμε και έχουμε όλες τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, που είναι καταπέλτης, τώρα αν κάποιοι δήμαρχοι έχουν αλλάξει απόφαση και πάνε κόντρας στα δημοτικά τους συμβούλια να το πουν».

Μάλιστα για την αιτιολογία του κ. Καραμανλή ότι ο κ. Αντωνακόπουλος δεν προσκληθεί, επειδή προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε κινήσεις, που τον εκθέτουν, σχολίασε ότι «είπε ο κ. Καραμανλής ότι δεν με κάλεσε, διότι δεν τους ζήτησα ποτέ να με ενημερώσει λέει ψέματα. 8/10 του έχω στείλει εμαιλ, που ζητάμε συνάντηση μαζί του όλοι οι δήμαρχοι της Ηλείας, ακόμα και έτσι να ήταν δεν έχει το δικαίωμα αυτός ως υπουργός , ως δημόσιο αξίωμα, ως αιρετός να προγραμματίζει και να προδιαγράφει ποιους δέχεται και ποιους όχι.

Δεν το έχει το δικαίωμα από κανέναν και πρώτα-πρώτα από την δημοκρατία. Πρέπει να καταλάβει ότι ζούμε σε δημοκρατικό καθεστώς. Είναι ντροπή αυτή η συμπεριφορά, χαρακτηρίζει πολιτικούς άλλων εποχών, ήθελε κοινωνικά φρονήματα ο κ. Καραμανλής να του πάω για να με δεχτεί, όπως είναι υποχρεωμένος να μας δεχτεί στο υπουργείο; Είναι θεσμική απρέπεια , προσβολή στους δημότες του πύργου και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό της χώρας».