Το Patras Junior Codecamp πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2019, με την συμμετοχή σχεδόν 150 μαθητών και μαθητριών ηλικίας μεταξύ 12-16 ετών! Οι μαθητές έλαβαν μέρος σε 6 διαφορετικά διαδραστικά εργαστήρια κατά την διάρκεια 3 συνεχόμενων Σαββατοκύριακων. Ήρθαν σε επαφή με τις βασικές αρχές του προγραμματισμού, έμαθαν πως να δημιουργούν τον πρώτο τους ιστότοπο και ανακάλυψαν τους μαγικούς κόσμους της εικονικής πραγματικότητας και του 3D printing!

Εξαιρετικά ελπιδοφόρο για το μέλλον ήταν επίσης το γεγονός ότι τα κορίτσια αποτέλεσαν το 60% των συμμετοχών, κάτι το οποίο αποτελούσε και έναν από τους σημαντικότερους στόχους της δράσης για το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των 2 φύλων στον τομέα της τεχνολογίας! 

Κλείνοντας τον κύκλο των φετινών δράσεων, ξεκινούμε έναν καινούργιο με την έναρξη του eClass να είναι γεγονός! Στην e-learning πλατφόρμα θα φιλοξενούνται ψηφιοποιημένες εκδόσεις μαθημάτων που θα πραγματοποιούνται στο Patras Codecamp και όχι μόνο! Σκοπός μας είναι τα μαθήματα να απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και να είναι ανοιχτά σε όποιον επιθυμεί να τα παρακολουθήσει, ανεξάρτητα της περιοχής που βρίσκεται, σε όλη την Ελλάδα!

Τα πρώτα μαθήματα απευθύνονται σε ηλικίες 12-16, ξεκινώντας με τα μαθήματα που πραγματοποιήθηκαν στο φετινό Patras Junior Codecamp:

- Προγραμματίζω με Scratch

- Παιχνίδι με Arduino

- Καλώς ήρθατε στο διαδίκτυο / Εισαγωγή στην HTML

- Γυναίκες στην Τεχνολογία

- Εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα

- Οι εκτυπωτές 3D είναι διασκέδαση

Επισκεφθείτε την πλατφόρμα και κάντε εγγραφή για να αποκτήσετε πρόσβαση στα μαθήματα τα οποία είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ: https://patrascodecamp.eu/eclass/