Το ΜΕΡΑ25 Αχαΐας για τα συμβάντα στην ΑΣΟΕΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

"Με αφορμή τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ και σαν περιφέρεια που έχει ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, αυτό της Πάτρας, εκφράζουμε δημοσίως την απορία μας που η πολιτεία προκλητικά ακολουθεί τακτικές καταστολής μέσα σε χώρους που έχουν σχέση με την ελευθερία πνεύματος και ιδεών χωρίς πρώτα να έχει εφαρμόσει τα αυτονόητα. Ενώ υπάρχουν δυνατότητες περιφρούρησης του Ασύλου από την πανεπιστημιακή κοινότητα ώστε να μην εισέρχονται χωρίς πιστοποίηση και ταυτοποίηση εξωπανεπιστημιακά στοιχεία αυτές ποτέ δεν εφαρμόστηκαν στην πράξη.

Ποιος ο λόγος και ποια η σκοπιμότητα που η πολιτεία εδώ και δεκαετίες διαιωνίζει το φαινόμενο να εισέρχεται όποιος θέλει στο άσυλο και την επόμενη το πανεπιστήμιο να γεμίζει από δακρυγόνα; Στο ΜέΡΑ25 είμαστε υπέρ του δημόσιου πανεπιστήμιου και αυτές οι εικόνες δεν είναι μόνο θλιβερές για την παιδεία μας αλλά αποτελούν και πλήγμα για τη δημοκρατία μας. Η καταστολή μέσα στο δημόσιο πανεπιστήμιο στρώνει το χαλί της ιδιωτικοποίησης. Για το λόγο αυτό και αντί της καταστολής προτείνουμε αποτελεσματική περιφρούρηση.

Καλούμε τους πολίτες, τους φοιτητές, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους εργαζόμενους των πανεπιστημίων να αντισταθούν στην καταστολή και να βάλουν όλες τους τις δυνάμεις να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο πανεπιστήμιο που θα φυλάσσεται αποτελεσματικά αυτό και οι ιδέες τους. Σε διαφορετική περίπτωση η άλωση του πανεπιστημίου είτε από τις δυνάμεις καταστολής και είτε από την ανομία θα είναι ολέθρια".