«O Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας και θα κατασκευαστεί» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής σε συνάντηση που είχε με τους έξι Δημάρχους της Ηλείας. «Το έργο μπορεί να ενσωματωθεί στην Ολυμπία Οδό, γιατί «Ολυμπία Οδός χωρίς την Ολύμπια» δεν νοείται» πρόσθεσε ο Υπουργός απευθυνόμενος στους οι Δημάρχους Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο, Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Διονύσιο Μπακιούκο και Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλο. Από τη συνάντηση απουσίαζε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και όπως ξεκαθάρισε ο Υπουργός Μεταφορών «η μη πρόσκληση του Δημάρχου Πύργου ήταν δική μου επιλογή και αυτό γιατί, χωρίς πρώτα να ενημερωθεί από εμένα, χωρίς να μάθει τις προθέσεις της Κυβέρνησης, προχωρά σε ακατανόητες κινήσεις που τον εκθέτουν».

Οι δυο λύσεις…

Όπως είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών «ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας για την Κυβέρνησή μας. Ήδη είμαστε σε επαφή με την Ευρωπαία Επίτροπο για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε το έργο στις παραχωρήσεις. Με αυτό τον τρόπο ο αυτοκινητόδρομος θα κατασκευαστεί σωστά και θα παραδοθεί ακόμα και ένα χρόνο νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα». Εάν, συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής «δεν πετύχουμε αυτή τη λύση που είναι η καλύτερη, τότε θα διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση του έργου και μετά το 2023 ώστε να μην απενταχθεί, ακόμα και εάν δεν το έχουν ολοκληρώσει οι σημερινοί ανάδοχοι κάτι που είναι το πλέον πιθανό».

Στη συνέχεια ο κ Καραμανλής, «ξάφνιασε» ευχάριστα τους Δημάρχους, αφού μια φράση που όλοι στην Ηλεία, λένε από την πρώτη μέρα που ο δρόμος Πάτρα – Πύργος, βγήκε εκτός της αρχικής παραχώρησης για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού. Συγκεκριμένα ο Υπουργός επεσήμανε «Το έργο μπορεί να ενσωματωθεί στην Ολυμπία Οδό, γιατί «Ολυμπία Οδός χωρίς την Ολύμπια» δεν νοείται». Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως όταν λέμε ότι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας για την Κυβέρνησή μας, όχι μόνο το εννοούμε αλλά και το υλοποιούμε»

Κλείνοντας ο κ Καραμανλής αναφέρθηκε και στα «εγκληματικά» όπως τα χαρακτήρισε, λάθη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «Η αλήθεια είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παρέλαβε το Πάτρα-Πύργος με δρομολογημένο διαγωνισμό και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Αν απλώς προχωρούσε όσα είχαμε ξεκινήσει, σήμερα το έργο θα είχε ολοκληρωθεί και οι πολίτες θα μετακινούνταν με ταχύτητα και ασφάλεια. Προτίμησε όμως να σπάσει το έργο σε 8 κομμάτια για να ευνοήσει έναν συγκεκριμένο εργολάβο. Τελικά ο αγαπημένος τους επιχειρηματίας κηρύχθηκε έκπτωτος και στα δήθεν εργοτάξια που μας παρέδωσαν, παραλάβαμε μέχρι και σκουπιδότοπο… Το έργο καρκινοβατεί και έτσι όπως τα έκαναν το διακύβευμα δεν είναι πότε θα τελειώσει και πόσο θα κοστίσει, αλλά αν θα γίνει ή όχι». Τέλος ο κ Καραμανλής, υποσχέθηκε στους Δημάρχους πως κάθε μήνα να υπάρχει ενημέρωση προκειμένου όλοι να γνωρίζουν για την πορεία υλοποίησης του έργου

Ικανοποίηση από τους Δημάρχους της Ηλείας

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ήλιδας κ Γιάννης Λυμπέρης ανέφερε «θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μας από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Πολύ δε περισσότερο γιατί υποσχέθηκε πως θα μας ενημερώνει κάθε μήνα για την πορεία υλοποίησης του έργου. Θα πρέπει όμως να αναφέρω ότι σε καμία περίπτωση δεν απεμπολούμε το δικαίωμα, που είναι και υποχρέωσή μας απέναντι στους Ηλείους, να αντιδράσουμε με όποιο τρόπο κρίνουμε σωστό, εάν οι δεσμεύσεις δεν υλοποιούνται».

Πηγή: ilialive.gr