Η Ισπανική λίγκα προσπαθεί από πέρσι να διεξάγει κάποιους αγώνες του πρωταθλήματος της στο εξωτερικό και δη στις ΗΠΑ, αλλά την πρόλαβε στην στροφή η Ομοσπονδία που ανακοίνωσε, εν μέσω αντιδράσεων, το νέο φορμάτ του ισπανικού Σούπερ Καπ, αλλά και τον τόπο διεξαγωγής των αγώνων.

Η παραδοσιακή μάχη πρωταθλητή, κυπελλούχου αντικαθίσταται από τουρνουά με την συμμετοχή των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Βαλένθια, Ατλέτικο Μαδρίτης και μετά από την κλήρωση που έγινε πριν από λίγο τα ζευγάρια των ημιτελικών (8, 9 Ιανουαρίου και στις 12 ο τελικός) είναι Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα, Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης με τους αγώνες να διεξάγονται στο «King Abdullah Stadium» στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

«Είναι μία επανάσταση για το ποδόσφαιρο μας κι είμαστε σίγουροι ότι θα είναι το κορυφαίο Σούπερ Καπ που έχει γίνει στη ιστορία του θεσμού», είπε ο Λουίς Ρουμπιάλες πρόεδρος της Ισπανικής ομοσπονδίας που κατάφερε να φέρει στα ταμεία 120 εκατ. για την επόμενη τριετία.

«Μετά από προσπάθειες πολλών μηνών φτάσαμε στην συμφωνία και είμαι σίγουροι για την επιτυχία της διοργάνωσης», είπε ο Ισπανός παράγοντας ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει τις διαμαρτυρίες διαφόρων οργανώσεων για την επιλογή της Σαουδική: Αραβίας, αλλά διαβεβαίωσε ότι: «Οι αγώνες θα είναι ανοικτοί και για τις γυναίκες που θα μπορούν να κάτσουν όπου θέλουν και όχι σε συγεκριμένη θύρα».