Ώθηση στις ελπίδες του Μπόρις Τζόνσον για άνετη νίκη στην εκλογική αναμέτρηση του ερχόμενου Δεκεμβρίου στη Βρετανία έδωσε ο Νάιτζελ Φάρατζ δηλώνοντας ότι το Κόμμα του Brexit δεν θα διεκδικήσει τις 317 έδρες που κέρδισαν οι Τόρηδες στις εκλογές του 2017, αλλά θα διεκδικήσει σχεδόν όλες τις άλλες.

Λίγες μέρες μετά την απόφασή του να μην κατεβεί υποψήφιος στις εκλογές, ο Φάρατζ δήλωσε πως δεν θέλει να κερδίσουν την αναμέτρηση της 12ης Δεκεμβρίου τα κόμματα που τάσσονται κατά του Brexit και γι' αυτό αποσύρει τους υποψηφίους του κόμματός του από 317 από τις 650 εκλογικές περιφέρειες. «Το Κόμμα του Brexit δεν θα διεκδικήσει τις 317 έδρες που κέρδισαν οι Συντηρητικοί στις τελευταίες εκλογές», δήλωσε ο Φάρατζ.

«Όμως αυτό που θα κάνουμε είναι να επικεντρώσουμε όλη την προσπάθειά μας σε όλες τις έδρες που έχει το Εργατικό Κόμμα«. «Η κίνησή μας αυτή εμποδίζει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος», δήλωσε ο Φάρατζ. «Θα αντιπαρατεθούμε επίσης με τα υπόλοιπα κόμματα που τάσσονται υπέρ της παραμονής» στην ΕΕ.