Είναι οριστικό σχεδόν. Το θέμα της αντιδρόμησης της Κανακάρη και της Κορίνθου θα προχωρήσει και θα μπει στην τελική ευθεία από το νέο έτος και μετά.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η ολοκλήρωση της συμπληρωματικής μελέτης για το κυκλοφοριακό ύστερα από τις αλλαγές και τις παρεμβάσεις που είναι να γίνουν στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας δεν έχει ακόμα παραδοθεί στον δήμο. 

Έχει ανατεθεί σε ιδιωτικό γραφείο και αναμένεται να την παραδώσει μέσα στον Νοέμβριο. Η μελέτη αυτή θα έρθει σε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο όπου και θα αναλυθούν όλες οι λεπτομέρειες για τις διαπιστώσεις και τις γνωματεύσεις της στο κυκλοφοριακό. Εκτός αυτού όμως υπάρχουν και άλλα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα σχετικά με την αντιδρόμηση. 

Ένα από αυτά είναι και οι απαλλοτριώσεις των δύο ακινήτων στο ύψος της Ναυαρίνου, ώστε να ανοίξει σε αυτό το σημείο ο δρόμος της Κανακάρη, όπως και η εργολαβία για την τοποθέτηση των «ανάποδων» φαναριών και των πινακίδων στους δύο αυτούς κεντρικούς οδούς της Πάτρας, καθώς οι αλλαγές θα πρέπει να φτάνουν στο ύψος της Αγίας Σοφίας. 

Ανοικτό επίσης μένει και το ζήτημα των ανάποδων φαναριών στην Κωνσταντινουπόλεως και στην Έλληνος Στρατιώτου που αναμένεται να αντιδρομηθούν και αυτές, αλλά και της Αγίας Σοφίας που με βάση την νέο χάρτη πρόκειται να μετατραπεί σε έναν δρόμο διπλής κατεύθυνσης για τα οχήματα.

Το κομβικό σημείο για όλα αυτά θα είναι η συμπληρωματική μελέτη για το κυκλοφοριακό και εκεί αναμένεται να εξαρτηθούν πολλά πράγματα για τις αλλαγές που τελικά θα γίνουν, αλλά και για αυτές που δεν θα γίνουν. Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι πλέον εντός του 2019 ο δήμος δεν προλαβαίνει να κάνει σχεδόν τίποτα σχετικά με την αντιδρόμηση.