Οι περισσότεροι -λίγο πολύ- ενώ λένε πως «δεν πιστεύουν σε αυτά», όλο και κάπου κάπου κοιτάνε να δούνε τι ζώδιο είναι ο σύντροφός τους και πώς αυτό μεταφράζεται στο θέμα της σχέσης. Η ερώτηση τύπου «είναι πιστός-η;» γίνεται έτσι κι αλλιώς συχνά. Τα ζώδια δίνουν τις δικές τους απαντήσεις σε αυτό -χωρίς να ισχύουν απόλυτα αυτά-.

Καρκίνος
Ζώδιο του νερού, ευαίσθητο, με «θηλυκή» ενέργεια, που αγαπά την οικογένεια, τη μητέρα του και το σπίτι. Ο καρκίνος ωστόσο, αγαπά να αγαπιέται και όταν ερωτεύεται. Δεν είναι απλά πιστός, αλλά δίνει όλη του την προσοχή στον σύντροφό του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί ασφάλεια. Το ευαίσθητο σημείο του καρκίνου είναι η εμπιστοσύνη, πράγμα που σημαίνει ότι αν τη χάσει δεν την αποκτά ξανά εύκολα ίσως και ποτέ.

Ταύρος
Ζώδιο της γης, που θέλει τη σταθερότητα στη ζωή του και δεν του αρέσουν οι προσωρινές απολαύσεις. Είναι πιστός, αφοσιωμένος και ονειροπόλος. Δεν εγκαταλείπει ποτέ εύκολα όταν θέλει κάτι και διεκδικεί τον σύντροφό του συνέχεια. Του αρέσει επίσης ο γάμος, η οικογένεια και εξαρτάται συναισθηματικά από τον άνθρωπο που αγαπά.

Παρθένος
Αυτό το ζώδιο της γης δε δείχνει εύκολα τα συναισθήματά του γιατί υπερ-αναλύει τα πάντα συνέχεια. Δεν του αρέσει να κάνει επιπολαιότητες με άλλα άτομα όταν έχει σχέση, γιατί θέλει να είναι ειλικρινής πρώτα με τον εαυτό του. Ο Παρθένος θα μείνει και στα καλά και στα δύσκολα και δεν εγκαταλείπει έτσι απλά τον σύντροφό του.

Ζυγός
Ο Ζυγός ως ζώδιο του αέρα, είναι λάτρης της ισορροπίας δε θα έκανε τίποτα σχετικό με απιστία. Αυτό γιατί δε θέλει να διαταράξει την ηρεμία και την αρμονία που τόσο λατρεύει. Παρ’όλα αυτά έχει μία τάση εκεί που βρίσκεται στο ένα άκρο να βρεθεί έπειτα στο άλλο, αυτό της απομυθοποίησης του συντρόφου του.

Αιγόκερως
Ως ζώδιο της γης θέλει να είναι σταθερός σε αυτά που λέει και υποστηρίζει. Δεν πτοείται από τις δυσκολίες και τα προβλήματα που μπορεί να έχει μια μακρόχρονη σχέση. Θεωρεί υποχρέωσή του να εμμένει σε αυτά που υπόσχεται και λέει στον σύντροφό του. Η ειλικρίνειά του δε θα τον άφηνε άλλωστε να κρύψει κάτι τόσο σοβαρό όπως η απιστία.