Γίνονται αυτά; Και που; Στην Πάτρα; Κι όμως ναι! Γίνονται.... 

Τρία από τα μεγαλύτερα ονόματα που υπάρχουν στο χώρο της dance μουσικής σκηνής της χώρας έρχονται στην Πάτρα σε μία και μόνο βραδιά. Μιλάμε για τους Mikee, Manolaco και Christian Cambas που έρχονται για να ξεσηκώσουν με τις μουσικές τους την αχαϊκή πρωτεύουσα και να βάλουν σε dance ρυθμούς τη νύχτα αυτής της πόλης. 

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ποιος είπε ότι η διασκέδαση της Πάτρας, τα clubs και οι μουσικές της σκηνές έχουν βάλει στο περιθώριο την ηλεκτρονική μουσική;

H δυναμική επιστροφή των clubs στο χάρτη της νύχτας της Πάτρας, έρχεται για να ανοίξει το δρόμο στην είσοδο της ελληνικής dance σκηνής στην καρδιά της πόλης και μάλιστα με τέτοιον τρόπο και τόσο συχνά που δεν έχει ξαναγίνει στα μέχρι τώρα χρονικά. 

Η Outbox μας το υπόσχεται αυτό και ο ερχομός των τριών αυτών ηχηρών ονομάτων που αποτελούν ίσως τους καλύτερους Έλληνες Dj's, με τον καθένα από αυτούς να έχει γράψει τη δική του πορεία, είναι σίγουρα η καλύτερη απόδειξη.

Η βραδιά με τους Mikee, Manolaco και Christian Cambas να μοιράζονται τα decks θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο αγαπημένο Disco Room της Αγίου Ανδρέου, σε ένα από τα πιο εμβληματικά clubs της Πάτρας.

Μάλιστα, εκτός από τους τρεις κορυφαίους καλλιτέχνες το event θα ανοίξουν και θα κλείσουν ως support δύο από τους πιο ανερχόμενους και γνωστούς dj's της Πάτρας ο Toti και ο Hutt που με τις μουσικές τους θα προσφέρουν την... εισαγωγή σε αυτόν το μαγικό κόσμο των ήχων, των beats και όλων των άλλων στοιχείων που μας έχουμε κάνει να αγαπήσουμε την dance μουσική. 


Είναι ένα event που διοργανώνει η Outbox που όπως μάθαμε προχώρησε σε συνεργασία με το Disco Room, ενοικιάζοντας το χώρο, ειδικά για αυτή την βραδιά. Στόχος της Outbox είναι να προχωρά σε διοργανώσεις υψηλού επιπέδου σε πιο συχνά χρονικά διαστήματα με την μορφή φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής

Τα events αυτά θα έχουν ως προσκεκλημένους όχι έναν, αλλά περισσότερα ονόματα και θα προέρχονται από την κορυφή της ηλεκτρονικής ελληνικής dance σκηνής, ενώ θα γίνουν προσπάθειες για να έρθουν ως guests και ονόματα από το εξωτερικό που παίζουν σε μεγάλα clubs ευρωπαϊκών πόλεων και όχι μόνο. 

Όπως καταλαβαίνετε (και εφόσον έχουμε καταλάβει και εμείς καλά το θέμα), η άφιξη των Mikee, Manolaco και Cristian Cambas, θα είναι μόνο η αρχή για το φετινό χειμώνα, με την Outbox να έχει αρκετά σχέδια ειδικά για την Πάτρα.

Η Κυριακή 24 Νοεμβρίου και το event με τους Mikee, Manolaco και Christan Cambas, αποτελεί από μόνο του ένα ορόσημο για τους φίλους της ηλεκτρονικής και dance μουσικής της Πάτρας που πιστέψτε μας δεν είναι λίγοι, αντίθετα είναι πολλοί και ψάχνουν κάθε φορά για χώρους και μαγαζιά για να ακούσουν την αγαπημένη τους μουσική. 

Όμως τέτοια ονόματα σε μία μόνο βραδιά είναι σίγουρα κάτι ξεχωριστό όχι μόνο για την Πάτρα, αλλά και γενικότερα, αφού ακόμα και στα μεγάλα clubs της Αθήνας, με δυσκολία μπορεί να βρει κανείς events με τόσους κορυφαίους dj's σε ένα και μόνο πάρτι. 


Πρόκειται θα έλεγε κανείς για την "αγία τριάδα" της ελληνικής dance σκηνής, με τον καθένα από αυτούς να προέρχεται από διαφορετικές γενιές και ίσως και μουσικές επιρροές, όμως, έχουν κερδίσει την κοινή αποδοχή για τη μουσική τους. 

Ο Mikee είναι μάλλον ο "παππούς" της παρέας. Είναι ο άνθρωπος που διαμόρφωσε κατά πολλούς την ελληνική dance σκηνή, ενώ η δυναμική του παρουσία στα μεγαλύτερα events της Αθήνας, αποδεικνύει ότι συνεχίζει να τη διαμορφώνει.

Έχοντας αρχικά σαφείς επιρροές από την tecno της δεκαετίας του '90, στη συνέχεια η μουσική του ταυτίστηκε με όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής για να εστιαστεί κατόπιν στο πεδίο της house, σε όλες τις μορφές της, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι σταμάτησε να πειραματίζεται και να ψάχνεται με τα πάντα γύρω του, με ήχους και ακούσματα από διάφορα ρεύματα και σύγχρονες κουλτούρες. 

Όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν ότι είναι γεννημένος για αυτό που κάνει. Παραγωγός και ιδρυτής της Deep Phase, έχει συνεργαστεί από το '92 και μετά με τα μεγαλύτερα clubs της πρωτεύουσας, έχει φέρει μεγάλα ονόματα dj's από το εξωτερικό για μοναδικά events και βρίσκεται πίσω από τα μεγαλύτερα πάρτι που έχουν γίνει ποτέ. 


dj Mikee qbase live techno set @ Altamar, Ikaria, Greece

Ο Manolaco, αν και πιο νέος, έχει δώσει και αυτός τα διαπιστευτήρια του στην ελληνική ηλεκτρονική μουσική και το ταλέντο του ήταν αυτό που τον ξεχώρισε από νωρίς.

Έχοντας αποκτήσει από μικρή ηλικία γνώσεις στη θεωρία και στην αρμονία της μουσικής, εξάσκησε στη συνέχεια τις δεξιότητες του πάνω στα πλήκτρα. Η κύρια επιρροή στον προ εφηβική ηλικία ήταν από την West Coast Hip Hop και από την Detroit House, ενώ η μουσική του περιείχε και τάσεις από άλλα ακούσματα του ως ένα διαρκώς ανήσυχο πνεύμα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν το καλοκαίρι του 2002 να παίξει ως κεντρικός dj στο club Linardo της Πάρου, δίπλα σε μεγάλα ονόματα. Αυτό βέβαια ήταν μόνο η αρχή. Στη συνέχεια βρέθηκε πίσω από τα decks των πιο hot clubs της Αθήνας εκείνης της εποχής όπως το Home, Club 22, Hilton (Αθήνα), Motel, Danza, Plus X, ανάμεσα σε διεθνείς καλλιτέχνες της house μουσικής. 

Το 2006 αποφάσισε να στραφεί κυρίως στην electronic house μουσική με στοιχεία funky, κάτι που του έδωσε την ευκαιρία να παίξει σε θρυλικά clubs όπως το Shadow, το Ammos, το Blend Athens ή ακόμα και το μυθικό Cavo Paradiso της Μυκόνου.

Ταυτόχρονα έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα της διεθνούς ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής όπως Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, Dubfire, Onur Ozer, Terry Francis και αρκετούς ακόμα. 

Ο Manolaco είναι από τους dj's αυτούς που έχουν έρθει αρκετές φορές στην Πάτρα, σε events της πόλης, έχοντας αναπτύξει ήδη μια σχέση με το κοινό της και αφήνοντας πάντα, κάθε φορά που έρχεται τις καλύτερες εντυπώσεις για τη μουσική του και το ύφος της. 


Manolaco / George Michas | REBOOT SESSIONS (Live Dj Set) | FLY 88,1

Ο τρίτος της παρέας, ο Christian Cambas είναι και παραγωγός και οι μουσικές του στα άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει, όπως Fright Zone, Chained, Devour Wrath Without Shame και σε άλλες δουλειές του, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αυτές των κορυφαίων dj's του εξωτερικού.

Έχοντας σπουδάσει μουσική στο Berklee College, έζησε για κάποια χρόνια στην Βοστόνη της Αμερικής και ταξίδεψε, έχοντας έτσι την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τα σημαντικότερα σύγχρονα ρεύματα της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής σκηνής. 

Το "1605 and beyond" τον έκανε γνωστό και του έδωσε το νούμερο 88 στη λίστα του DJ Mag στους 100 κορυφαίους dj's του κόσμου για το 2005, κάτι που ήρθε για να επιβεβαιώσει το στερέωμά του στη διεθνή ηλεκτρονική μουσική.

Η μουσική του κινείται στους πιο σκληρούς ήχους της tecno, χωρίς όμως αυτή να γίνεται dark, καθώς τα beats της σου ταράζουν τα αυτιά και συναρπάζουν τη ψυχή και το μυαλό, κάνοντάς σε να χορέψεις και ταξιδεύοντάς σε στα μονοπάτια κυρίως της drum and bass, αν και στον ίδιο δεν αρέσει να του βάζουν ταμπέλες σε αυτό που κάνει. 

Να είστε έτοιμοι λοιπόν. Η "αγία τριάδα" της ελληνικής dance σκηνής έρχεται στην Πάτρα για μία και μοναδική βραδιά. Εσείς θα αντισταθείτε στα beats και στο ρυθμό της; 

Κρατήσεις στο τηλέφωνο: 6970277953. 


DJ Christian Cambas - Interview With House Producer DJ Cambas