Μπάτε σκύλοι αλέστε στη Μαρίνα της Πάτρας, με την εικόνα της υποβάθμισης να παραμένει και να μην αλλάζει, παρόλο που ο χώρος έχει επέλθει στην διαχείριση του δήμου εδώ και μήνες. 

Καμία φύλαξη για τις βάρκες και τα σκάφη που έχουν ρίξει "άγκυρα" εκεί, καμία παρέμβαση για τους χώρους γύρω από τη Μαρίνα που βρίσκονται σε κακή κατάσταση, με παγκάκια σπασμένα, με βρώμικες τουαλέτες, με ξεραμένο γκαζόν και κατεστραμμένα κιόσκια. 

Η Μαρίνα παραμένει, άλλωστε, ξεχαρβαλωμένη, χωρίς να έχει ακουστεί κάτι που να ενδέχεται να γίνει για την αξιοποίησή της και την ανακατασκευή της. Τις προάλλες, μέσα σε όλα αυτά, όσοι έκαναν τη βόλτα τους, στον παραλιακό δρόμο μπροστά από τη Μαρίνα είδαν προς μεγάλη έκπληξή τους μια βάρκα που είναι σε κατάσταση βύθισης, με τα νερά να την έχουν σκεπάσει. 

Ποιος ξέρει από πότε; Θα υπάρξει κάποια παρέμβαση από τον δήμο ή κάποιον άλλον φορέα; Ή θα μείνει η βάρκα αυτή για μήνες εκεί, ως ένα ακόμα "σουβενίρ" της παρακμιακής κατάστασης στην οποία έχει επέλθει εδώ και χρόνια η Μαρίνα; 

Σε τελική ανάλυση κάτι πρέπει να γίνει με το θέμα από πλευράς Δήμου που ζητούσε τη διαχείρισή της και μάλιστα είχε διαμαρτυρηθεί για την παρακμή της, τον καιρό που ο χώρος ήταν στη διαχείριση του ΟΛΠΑ και του Κεντρικού Λιμεναρχείου. 

Μιλάμε υποτίθεται για ένα "φιλέτο" της παραλιακής ζώνης της Πάτρας που πλέον έχει "σαπίσει" και ο βυθός του βγάζει κάθε τόσο δεκάδες λογής αντικείμενα και σκουπίδια. Ενίοτε και βάρκες... 


Η φωτογραφία είναι της Μαρίας Κονιδάρη

Η φωτογραφία είναι της Μαρίας Κονιδάρη