Μέσα στις περιοχές που ξεψαχνίζουν οι πλούσιοι επιχειρηματίες, επενδυτές και ιδιώτες του εξωτερικού για την αγορά πολυτελών κατοικιών, βρίσκεται και η Αχαΐα. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Έθνος" υπάρχει μία σημαντική αύξηση της ζήτησης κυρίως από ξένους για πολυτελείς και branded κατοικίες (όπου προσφέρονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποδοχής, διαχείρισης εγκαταστάσεων κ.λπ.), μια τάση που δίνει ώθηση στην αγορά υπερπολυτελών ακινήτων.

Πρόσφατα, πωλήθηκε βίλα 960 τ.μ., κατασκευής 2018, έναντι 10 εκατ. ευρώ στην περιοχή Νησάκι της Κέρκυρας. Ταυτόχρονα, αυξάνεται ο αριθμός κατοικιών που απευθύνονται στο κοινό των Ultra highnet-worth individuals.

Για παράδειγμα οι 13 σχεδιαζόμενες υπερπολυτελείς κατοικίες, που θα αποτελούν αυτόνομο τμήμα στο ξενοδοχειακό θέρετρο της Βουλιαγμένης, υπό τη διαχείριση του ξενοδοχειακού ομίλου της Four Seasons, και οι 12 βίλες που θα κατασκευαστούν σε τμήμα του νησιού Σκορπιός θα απευθύνονται μόνο σε άτομα εξαιρετικά υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.

Αντίστοιχο αγοραστικό κοινό έχουν οι 17 υπερπολυτελείς βίλες με επιφάνεια 400-450 τ.μ. και τιμή από 2 έως 11 εκατ. ευρώ η καθεμία, που έχει αναπτύξει στην Ελούντα της Κρήτης η ρωσική εταιρεία Mirum Hellas, με επικεφαλής τον Ρώσο επιχειρηματία Βιτάλι Μπορίσοφ. Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες κατοικίες είναι τμήμα του τουριστικού παραθεριστικού χωριού που σχεδιάζεται στην περιοχή.

Δείτε το χάρτη με τα ακίνητα φιλέτα και τις περιοχές τους που ζητούν να επενδύσει και να αγοράσουν οι πλούσιοι Κροίσοι του εξωτερικού.